Little Steven's Blues School er etablert

.

Notodden Blues Festival kan melde at Little Steven’s Blues School nå er etablert i samarbeid med hovedpersonen selv og Europas Blues Senter. Målet med skolen å gi et godt undervisningstilbud til de mest talentfulle unge musikerne. Little Steven’s Blues School er en videreføring av festivalens bandseminar som har vært arrangert årlig siden 1989. Bildet er tatt på fjorårets seminar. (Foto: Harald Olsen).

Tilbudet vil nå strekke seg over en 12-års periode, der man har mulighet til å følge de beste talentene fra de er 13 til de er 26 år. Opplegget er delt i to faser; et første trinn for de mellom 13 og 18, og et påbyggingstrinn for de fra 19 til 26. Talentutviklingen starter allerede på trinn 1; her vil man finne de man ønsker å ta med videre over til trinn 2. Helhetstenking og langsiktighet er to sentrale elementer i opplegget. På sikt vil man også se på muligheten til å videreutvikle tilbudet ytterligere, med flere kurs gjennom året.

Grunnlaget for etableringen skjedde i fjor da festivalen inviterte Steven Van Zandt til å holde innlegg om talentutvikling på Hovedstadsforumet, en konferanse som samler deltagere fra kulturliv, næringsliv og politikken nasjonalt og regionalt. Dagen før hadde Van Zandt besøkt bluesseminaret, og der fikk han ideen om å utvide konseptet til en sommerskole med plass til mange flere deltagere.

Steven Van Zandt etablerte «The Rock And Roll Forever Foundation» I USA for få år siden, en stiftelse som tar sikte på å innføre mer musikkundervisning i skolen som middel mot en økende drop-out-tendens. Hans filosofi er at hvis ungdom gis anledning til å spille i band så vil de bli på skolen og få en meningsfylt fritidsaktivitet. Denne stiftelsen har utarbeidet et undervisningsopplegg som kan integreres i sommerskolen på Notodden.

Begge kursene vil foregå i festivalperioden:
Kurs 1 (13-18 år): 1.-6. 8.: Heddal ungdomsskole
Kurs 2 (19-26 år): 30.7.-4.08.: Bok & Blueshuset
Søknadsfristen er 31. mai.

Utvelgelsen gjøres av en kvalifisert jury som består av dyktige, velrenommerte musikere/låtskrivere. Søknadene adresseres sentralt, vedlagt lydopptak/evt. lenke til opptredener på YouTube o.l. Vedleggene må holde god teknisk kvalitet.
Det tilbys 40 kursplasser på kurs 1 og 30 plasser på kurs 2, totalt 70 plasser, for utøvere på bandinstrumenter og blåseinstrumenter. Kriterier som tekniske ferdigheter, formidlingsevne og målrettethet vektlegges.

Kursinnhold
• Samspill i div. bandkonstellasjoner
• Individuell veiledning
• Låtskriving/komposisjon/arrangering: sentralt satsningsområde. Dette fordrer
automatisk kreativitet, skaperkraft, originalitet og innovasjon.
• Bruk av digitale verktøy i kreative prosesser (innspilling, låtskriving, arrangering)
• Bandorganisering: hvordan drifte et band. Struktur, planer, plattformer, turnéplanlegging
• Profesjonell innspilling i Juke Joint Studio (kurs 2)
• Konsertopptredener på en av hovedscenene under Notodden Blues Festival

Følgende instruktører er engasjert til seminarene:
Frode Hammersland (bass)
Lage Thune Myrberget (trommer)
Eirik Tovsrud Knutsen (Hammond B3/trommer)
Bjørn Charles Dreyer (gitar)
Richard Johnsen (keyboards)
Knut Starheim (trombone)
Marianne Tovsrud Knutsen (kursleder/vokal/kor)
Asbjørn Ruud (gitar, Norge)
Warren Zanes (musikkhistorie/bransjekunnskap, USA)
Warren Zanes er adm.dir. i Rock And Roll Forever Foundation, USA. Han er fhv. visepresident i Rock And Roll Hall of Fame, dessuten musiker (The Del Fuegos, solo), komponist og forfatter (bl.a. biografi om Tom Petty). Warren blir en av flere gjesteforelesere på kurset.

Se mer info på www.littlestevensbluesschool.com