Blues on a Monday vant Union Bluescup på Nidaros Bluesfestival

.

Kvintetten Born on a Monday (bildet) vant det regionale uttaket til Union Bluescup som ble arrangert under Nidaros Bluesfestival 23. april. Bandet vant foran Silo fra Bremanger, og begge er derved kvalifisert til å delta i semifinalen under Notodden Blues Festival i begynnelsen av august.

Klubben Cicignon i Royal Garden Hotel i Trondheim var godt besøkt da NBUs representant Ellen Klemp ønsket velkommen til det regionale uttaket til Union Bluescup. Hele fem band konkurrerte denne ettermiddagen om billetter til Notodden og de to pengepremiene på hhv. kr. 5.000 til vinnerne og kr. 2.500 til bandet på andreplass. Vi fikk høre mange svært unge, talentfulle musikere i bandene, som alle fikk 20 minutters spilletid til å presentere seg på.  De fem deltakerbandene var i i tillegg til de to tidligere nevnte Rakewood fra Trøndelag, Sig fra Aukra og Bella Band.

Silo som stakk av med andreplassen var bandet i konkurransen som viste mest innsikt i den blå musikkverdenen. De fire medlemmene er alle i alderen 16-18 år. De spilte coverlåter av Otis Redding, Elvis Presley og Ray Charles, og gjorde det på en meget bra og personlig måte. Spesielt la vi merke til bluesversjonen deres av Elvis' Burning Love. Bandet har dessuten en sanger med bra stemme og attitude, og han la for dagen et stort potensiale. Han er flink til å leve seg inn i musikken og til å presentere vokalen ut til publikum.

Vinnerbandet Born on a Monday består av tre gutter og to jenter i alderen 19-20 år. De kommer fra forskjellige deler av landet, og møtte hverandre og startet bandet på Trøndertun Folkehøgskole på Melhus sør for Trondheim. Bandet framførte rock og riffbasert bluesrock, gjerne med innlagte rap-partier fra sangeren og frontmannen Patryk Polanski. Bandet består ellers av Una Leijenaar på tangenter, Kristoffer Hylland på gitar, Astrid Marie Solli på bass og Torje Antonsen på trommer.
Dommerne i cupen understreket at de hadde tatt hensyn til måten bandet innlemmet andre stilarter i sitt bluesuttrykk da de tok avgjørelsen. Godt samspill, et bra lydbilde og at bandet kun fremførte eget materiale var andre grunner til at de ble stemt helt til topps.
Juryen som hadde den vanskelige jobben med utvelgelsen besto av Trond Johnsen fra Norsk Bluesunions styre, Ragnhild Marie Høgseth fra Bodø Bluesklubb og musikeren Vegar Bollandsås fra Trondheim Bluesklubb.

Tekst og foto: Rune Endal

Silo fra Bremanger i Sogn og Fjordane. Bandet representerte Fjæra Bluesklubb på Sandane i cupen. På bildet sammen med to representanter for klubben, Hans Andenes og Leif-Egil Verpeide (bak). Bandet består av Halvor Nesbakk (vokal), Iver Strand Senneset (gitar), Håvard Lågeide (bass) og Oliver Igland (trommer).