Nazareth til Skånevik Blues 2016

.

Skånevik Bluesfestival skal feire 20-årsjubileum til sommeren. Blant artistene som skal være med på markeringen er det skotske rockebandet Nazareth. Det er bekreftet at de vil stå på scena i Skånevik på åpningsdagen torsdag den 30. juni.

Nazareth ble startet i Dunfermline i Skottland allerede i 1968 og hadde sin glansperiode på 70-tallet, men de turnerer fortsatt den dag i dag. Mange husker bandets superhits Love Hurts og Hair of the dog.

Det er også sluppet flere navn i årets festivalprogram. Spellemannsnominerte Joe Rusi kommer med sin trio. Det gjør også britiske Never the Bride. Dette bandet har rukket å bli favoritter på norske blues-scener med sitt gnistrende rocka show etter flere besøk her de siste årene. Bandet er som alltid frontet av den energiske kvinneduoen Nikki Lamborn fra Bristol og Cathrine Feeney frå Glasgow.
Av norske artister er det bekreftet at Morudes kommer. Bak det navnet skjuler seg to brødre som er godt kjent i blues-sammenheng, den eminente gitaristen Amund Maarud og hans bror på trommer, Henrik. Dette er brødrenes duoprosjekt som musikalsk leverer bluesa garasjerock.
Andre artister som er klare for Vestlandets største blueshappening til sommeren er Beth Hart, den irske gitaristen Pat McManus, BB Lyngs Bluesband fra Bergen og rock’n roll-duoen Kindred Fever fra Haugesund. CC Cowboys står også på programmet med konsert lørdag 2. juli. (RE).

På årets festivalprogram i Skånevik: Pat McManus, Morudes og BB Lyngs Bluesband.