Godt program og fullt hus på høstens Colorcruise

.

Midten av oktober betyr tid for bluescruise, og i år kunne Color Line friste med en særdeles flott artistliste. Fra USA kom Nick Moss Band og Mike Zito & the Wheel, i tillegg til Dave Fields, fra Sverige kom KnockOut Greg & the Injectors og fra Norge stilte Greasy Gravy og JT Lauritsen & Buckshot Hunters med en spesiell besetning.

Utseilingen fra Oslo skjedde i nydelig høstvær. Lav sol farget Bygdøylandet gyllent denne torsdagsettermiddagen og Oslos sjøside fremsto på sitt vakreste. Men det var ikke mye tid til å beundre utsikten, for allerede klokken 15 var første band i gang i den store show-loungen. Nick Moss Band fikk æren av å starte ballet, og en ting var sikkert; de sørget for å legge lista høyt! Litt innledende lydproblemer så ut til å gjøre bandet frustrert, men det ordnet seg etter hvert.  

Svenske KnockOut Greg & The Injectors måtte kjempe om plassen på dansegulvet i diskoteket med swingdanserne.

KnockOut Greg & the Blue Weather var et superpopulært band i Norge for noen år tilbake. De turnerte bluesklubber og festivaler i høyt tempo, og leverte alltid solide show med sin stilsikre r´n´b og blues. Greger ble for noen år siden såpass lei at han satte bandet på pause, og tok seg en time-out fra musikken. Nå har han imidlertid igjen funnet gnisten, og er på veien igjen. På Color Line hadde han med seg sitt band The Injectors, et 6-manns band med to saksofoner.
I det lakserosa middelalderslottaktige interiørhelvete som er skipets diskotek spilte bandet begge dagene. Bandet delte dansegulvet med en gjeng entusiastiske swingdansere som danset uavbrutt. Å høre KnockOut Greg igjen etter et lengre fravær var utrolig morsomt! Bandet er tight som få, og Greger selv synger veldig bra og er en strålende frontmann.

Greasy Gravy (bildet under) var unionsbandet til Norsk Bluesunion i 2004, og har nylig gjenoppstått på tuftene av bandet Soultrain (som det viste seg at var et navn mange band brukte). Med seg hadde de Linda Kvam, som sammen med Tom Erik Holmlund tok seg av vokalen. Linda Kvam passet godt inn i denne herreavdelingen, og har en stemme som passer utmerket til bandets klassiske soullåter.

Jan Tore Lauritsen hadde denne gangen med seg en spesiell utgave av sitt band Buckshot Hunters. Som vikar på bass stilte svenske Stefan Klementsson. Han har i mange år arrangert jammen på Åmål bluesfestival, så han burde være et kjent syn for de som pleier å reise dit. Bandet var også utvidet med en munnspiller for anledningen, enda en Stefan, med etternavnet Seger. Han spiller også munnspill med norske Hawker Blues & Boogie Band, så kanskje har du sett ham før.
I puben var det ”norgesvennen” Dave Fields som holdt hus, med sitt norske band med Kåre Amundsen på trommer og Bjørn Hagset på bass. Dave er i Norge flere ganger i året, så da må det vel være lov å kalle han norgesvenn da, med et positivt fortegn! Som alltid var det såpass fullt av folk at festen spredte seg utover. Den ene etter den andre var innom for å spille noen låter med bandet, noe som fungerte utmerket.

Fredag morgen våknet vi i Kiel, og byen møtte oss med grått og vått høstvær. Noen valgte å bli om bord og nyte skipets bekvemmeligheter, mens andre fant fram paraplyen og satte kursen mot sentrum. Byens butikker fristet enkelte, mens resten så ut til å havne på tyske kneiper for en solid power-lunsj.
Innen kapteinen satte fart på skuta var heldigvis alle på plass igjen, glade for å komme innendørs igjen.

Jan Tore Lauritsen (bildet over) med venner, mange venner, hadde første økten om bord på fredagen og gjorde sitt til å skape stor stemning og få folk ut på dansegulvet. Det var full fest fra tidlig ettermiddag og bare blide fjes å se.
For ti år siden jammet Nick Moss med en svenske i Sveits. Siden har de ikke møttes, før noen fortalte Nick at akkurat den svensken nå var på samme skipet. Det var nemlig KnockOut Greg han hadde jammet med, og Greger og hans munnspill ble med Nick Moss Band på noen låter under deres konsert fredag kveld. En fantastisk kombinasjon. Settet Nick Moss Band gjorde var for øvrig i toppklasse, en fantastisk konsert.

Mike Zito og hans The Wheel hadde fått den noe tunge oppgaven å avslutte kvelden på scenen i den store show-loungen. Med konsertstart klokken 24 hadde en del av gjestene allerede gått til ro, men denne gangen var det gledelig mange igjen i nattklubben. Nordmenn liker Mike Zito – og det er gjensidig! Bandet leverte en solid konsert med et variert innhold, vi fikk blant annet en del låter fra Zito sin neste plate, som kommer i november.

Bluescruise på Color Line har etter hvert blitt et halvårlig arrangement, med cruise både vår og høst. Skipet var nær utsolgt, så det er tydelig at det er populært. Mange vennegjenger har nok cruiset som et fast innslag på den sosiale kalenderen. Bortsett fra når man skal om bord og skal gå i land etter endt cruise føles det allikevel som om det er god plass om bord selv om det er fullbooket. I tillegg til konsertene kan publikum også nyte båtens andre tilbud, som spa, restauranter, behandlinger og casino.
I april er det ny bluestur på gang, og på programmet er godbiter som det fantastiske bandet Victor Wainwright & the Roots, den spanske EBC-vinneren Travellin´ Brothers, GB Blues Express med Deak Harp, årets bluesprisvinner på Notodden, Daniel Eriksen, Trond Olsen og Ronny Aagren med et nytt konsept. Så da er det vel bare å snøre skipssekken og vente på å mønstre på Color Fantasy igjen!

Tekst og foto: Nina Hanssen

Mike Zito (til v.) med sin bassist, Scot Sutherland.

Nick Moss og Greger Andersson.