Walter Trout første booking til Notodden 2016

.

Notodden Blues Festival har lansert bluesgitaristen Walter Trout som første artist til neste sommers festival. Den populære gitaristen og sangeren har fortid fra John Mayall's Bluesbreakers og Canned Heat, men har siden 90-tallet profilert seg som soloartist. Walter Trout gjorde nylig comeback på scenen etter lengre tids sykdom. (Foto: James Christopher).

Walter Trout skulle vært en av hovedartistene på Notodden i 2014, men han ble alvorlig syk og måtte avlyse alle planlagte konserter. Etter å ha gjennomgått en komplisert levertransplantation er han nå tilbake. Konsertene på hans pågående "I'm back"-turne er godt besøkt. Både konsertanmeldelser og forhåndsomtaler av det nye albumet vitner om en artist som er revitalisert og sterkt tilbake.
En optimistisk Walter Trout uttalte nylig:
- The last year has been one where the blues truly came calling, and I came face to face with death more than once. Now, 7 months after my transplant I feel like a new man. I have strength and energy. In some ways I feel like I am in my 20's again! I feel reborn. The future looks great!

Et verdensomspennende bluesmiljø har stilt opp for Walter Trout. Da det var som mest kritisk samlet trofaste fans inn imponerende 250.000 dollar på en uke gjennom sosiale medier for å hjelpe til med sykehusutgifter som ikke var dekket av forsikringen. Notodden Blues Festival var blant arrangørene som lovet Walter at han skulle få tilbake konserten han så uventet måtte avlyse.  
Musikkmiljøet i Norge var også med på innsamlingen, blant annet ved en aksjon der Nord-Norske musikere samlet inn 5.000 dollar, penger som ble overført direkte til Trouts familie. Dette bidro til at Harstad og Tromsø som eneste steder i Norge ble lagt inn i turnelista for høstens comebackturné. Disse finner sted i Harstad den 13. november og i Tromsø den 14. Konsertene har på grunn av omstendighetene fått navnet «Celebration of Life», der pådriverne i nord, Heidi Solheim med bandet Pristine og Finn-Ero Bustadmo også bidrar fra scenen.

Walter Trout hadde sin første opptreden etter sykdommen i Royal Albert Hall i London 15. juni i år på den store hyllestkonserten til musikeren Lead Belly. I oktober kommer Waleter Trouts første plate etter sykdommen, «Battle Scars», og «I’m back»-turneen er nå i full gang med opptredener over hele Europa.

Tekst: Rune Endal - Bilde under: Greg Waterman