Walter Trout besøker Nord-Norge på comebackturné

.

Bluesrockeren Walter Trout gjør i sommer comeback etter å ha hatt pause fra turnélivet i lengre tid på grunn av alvorlig sykdom. Comebackturnéen «I’m Back» starter på Royal Albert Hall i London den 15. juni, og til høsten kommer han til Nord-Norge.

Svært mange fans av Walter Trout har ikke helt turt å tro på at denne dagen noen sinne ville komme. At han skulle gjøre comeback på scena og igjen legge ut på turnéer i Europa og USA. Walter Trout uttalte selv i en pressemelding nylig:
- Det siste året har virkelig gått i bluesens farger og jeg stirret mer enn en gang døden i hvitøyet. Min kone flyttet meg til Nebraska for å øke sjansene mine til å få en ny lever, og etter en lang og plagsom ventetid fikk jeg den 26. mai 2014. Siden da har jeg bare vært fylt av en enorm takknemlighet. Takknemlig for mine fans som støttet meg gjennom å samle inn penger til behandlingen min, sendte kort og meldinger, til min donator og familie, vitenskapen som gjort det hele mulig, min familie og livet selv. Alt betyr så mye mer for meg i dag, og sju måneder etter operasjonen kjenner jeg meg som et helt nytt menneske. Jeg kjenner meg sterk og energisk.

Det er flere grunner for at Walter har lagt inn Nord-Norge i turnélista. Da han for ett år siden svevde mellom liv og død måtte han ha ny lever i løpet av kort tid for å overleve. For å få gjort denne operasjonen måtte han skaffe til veie i overkant av 175.000 USD. Det ble iverksatt innsamlingsaksjoner verden over, og også musikermiljøene i Nord-Norge satte i gang innsamlingsaksjon og støttekonserter. Det resulterte i at Nordnorske musikere kunne bidra med 5.000 USD, penger som ble overført direkte til hans familie.
Initiativtaker og konsertarrangør Finn-Ero Bustadmo fra Harstad hadde en klar melding til Walter da disse pengene ble overført: «Get your ass ready to come up North, and play for us again».
Nå er det altså klart at Walter Trout Band kommer til Nord-Norge som eneste sted i Norge, og sammen med en konsert i Danmark er showene i Tromsø og Harstad de eneste i Skandinavia.

Walter Trout har gjestet Nord- Norge før. I 1988 spilte han med John Mayall’s Bluesbreakers på Fokus kino i Tromsø, og året etter kom han for første gang med sitt eget band. Siden har han gjestet Tromsø, Finnsnes og Harstad flere ganger.
At Walter Trout har et spesielt forhold til Nord-Norge kan hans kone Marie bekrefte: - Jeg traff Walter like etter hans første besøk i Nord-Norge, han var helt i hundre og sa at han ville vise meg Nord-Norge en gang, og at jeg ville elske landsdelen.
Nå blir både Marie og deres eldste sønn Jon med på turen.  

Initiativtaker og konsertarrangør Finn-Ero forteller at de har døpt de to konsertene for «Celebration of Life», som gjenspeiler følelsen de har for prosjektet. Heidi Solheim og Finn-Ero Bustadmo hadde planer om arrangere en veldedighetskonsert i 2014, men de så etter hvert muligheten for en felleskonsert i stedet.
- Vi ønsker å feire at Walter er tilbake sterk og klar, sier Finn-Ero Bustadmo. - Dette gjør vi sammen i Harstad og Tromsø, med Finnero, Pristine og Walter Trout Band på samme scene.

Walter Trout starter sitt comeback på ærverdige Royal Albert Hall den 15. juni som en del av «Lead Belly Fest» og fortsetter deretter med konserter både i Europa og USA.

Tekst: Rune Endal