Ny tidsalder for Bodø bluesklubb

.

Bodø har fått nytt bibliotek og konserthus til den nette sum av 1.2 milliarder kroner, som har fått navnet Stormen. Samtidig startet en ny tidsalder for Bodø Bluesklubb. Fredag 21. november hadde de «innflytningskonsert» med blant andre den amerikanske bluespianisten og norgesvennen Eden Brent (bildet) på scena.

Tiden på gode, gamle Sinus er over. Navnet Sinus er fortsatt med, men konsertlokalet i kjelleren på Stormen er noe helt annet. Nye Sinus er en flunkende ny konsertarena med plass til 500 tilskuere. Lyd og lys er handlet inn fra øverste hylle. Det samme er materialet i rommet, og det er stor høyde under taket. Akustikken er av en annen verden.
- Jeg tror knapt jeg har vært i et lokale med en så flott lyd og akustikk som denne, sa kveldens hovedperson, Eden Brent, etter å ha gjennomført den første lydsjekken i de nye lokalene.
 

Styret i Bodø Bluesklubb samlet på det nye konsertstedet, fra v. Liv Synnøve Norlid , Dag Veimo, Kai Sverre Fjellberg, Rolf Mathisen, Tove Mortensen og Aid Williams.

Bodø Bluesklubb hadde sin aller første konsert på nye Sinus fredag fredag 21. Leder Rolf Mathisen og hans gjeng hadde sørget for at det var damene som slapp til først i de nye lokalene. Først ut var Agnes Born fra Mo i Rana. Deretter var det England Brooks Ellingsen, med en fortid fra Bronx i New York, som slapp til med et lokalt gospelkonsept bestilt av Bodø Bluesklubb. Sammen med lokale musikere og kvinnelige vokalister sørget Brooks Ellingsen for en trivelig stund før jentene fra Mississippi slapp til.
 
Eden Brent var hentet nordover sammen med sin sylferske trio bestående Maya Kyles på trommer og rutinerte Nelly Mack på bass.
- Dette er vår aller første konsert. Vi har knapt hatt tid til å øve sammen, røpet Brent før showtime fredag kveld.
Selv var hun meget fornøyd med å få være hovedattraksjonen da Bodø Bluesklubb hadde sin aller første konsert i sine nye lokaler.
- Jeg har et spesielt forhold til Rolf Mathisen og til Bodø. Det var nettopp i Bodø jeg spilte min aller første konsert i Norge for sju år siden. Derfor har denne byen fått en spesiell plass i hjertet mitt. Etter den tid har jeg rukket å bli veldig glad i Norge også, fortalte Brent.

Tekst og foto: Freddy Toresen