Noe for enhver smak i Skånevik

.

Festivalen i den lille bluesbygda på Vestlandet er kjent for å booke store og litt uventede navn. Den 23. festivalen i rekken var intet unntak. Øverst på programmet for årets Skånevik bluesfestival som fant sted helga 3.-5. juli sto poprock med Kent og Dance With a Stranger og sørstatsrock med Gov’t Mule.

Til sammen 26 band var i sving i løpet av den regnvåte helgen. Med utgangspunkt i sjangerne rock, soul og blues hadde festivalsjef Alf Warloe Christophersen satt sammen et program med et imponerende spenn. På programmet sto alt fra vakre viser ved singer/songwriter Monica Heldal til hardrock ved Skambankt. Men der sto også mer kjente navn i norske blueskretser, som Knut Reiersrud, Eric ‘Slim’ Zahl & The South West Swingers, Amund Maarud og - ikke minst - superbandet Royal Southern Brotherhood.

Som vanlig fant konsertene sted både i et tradisjonelt festivaltelt inntil bluespuben House of Blues, i et stort sirkustelt litt ovenfor sentrum, på bluescruise og på plenen utenfor hotellet. Klok av skade har festivalen gjort seg nesten væruavhengig. Kun på hotellplenen manglet publikum tak over hodet.
De fleste artistene leverte flotte konserter, og hadde fin kontakt med publikum. Oppfatningene om hva som var festivalens høydepunkter varierte mer enn de pleier på en bluesfestival. De mest ihuga bluesfolka murret litt over den store sjangerbredden, noen syntes det ble vel mye rock og funk, men de aller fleste virket fornøyde med musikken.

Folke festet og koste seg, og hadde stort sett god plass til å danse under konsertene. Normalt selges det om lag 10.000 billetter, et imponerende antall for en bygd med om lag 800 innbyggere. Trolig ble det solgt litt færre i år, men tallene er i skrivende stund ikke kjent. Festivalsjefen er alt i alt godt fornøyd med årets festival, og har allerede begynt å legge planer for den neste. Han har ingen planer om å endre den musikalske profilen.
– Diskusjonen om sjanger er vi ferdig med, sier Alf Warloe Christophersen.

Les mer om Skånevik bluesfestival 2014 i neste nummer av Bluesnews.

Tekst og foto: Mona Johansen

Dance With a Stranger.

Amund Maarud Band.

Knut Reiersrud.