Europeisk blues-utstilling på Blueshuset på Notodden

.

Den andre utgaven av European Blues Expo vil bli åpnet i biblioteket i Bok & Blueshuset på Notodden den 31. juli. Utstillingen vil gi en presentasjon av de ulike aktivitetene i regi av den europeiske bluesunionen, EBU.

European Blues Expo 2014 vil inneholde en fotoutstilling av de internasjonale fotografene Pertti Nurmi (Finland), Alain Hiot (Frankrike), Sylvie Bosc (Frankrike), Roser I. Valls (Spania), SKAttomaTTO (Italia), Charlie Hussey (Irland), Aigars Lapsa (Latvia), Morten Gjerde (Norge), Carme Barrera (Spania), Fred Delforge (Frankrike) og Roald Jungård (Norge). European Blues Expo vil også inneholde informasjon fra bluesfestivaler, magasiner, musikere, radio show, plateselskaper m.m. Film tatt opp i løpet av de fire siste utgavene av European Blues Challenge (Berlin, Toulouse og Riga) vil bli vist. Deler av utstillingen vil bli en del av den permanente utstillingen i biblioteket.

Den andre European Blues Expo vil bli åpnet av presidenten i European Blues Union, Tomas Ruf, leder for Europas Blues Senter, Espen Fjelle og festivalleder i Notodden Blues Festival, Jostein Forsberg. Flere styremedlemmer i EBU vil også være til stede. Åpningen finner sted torsdag 31. juli kl. 12.00, og utstillingen vil vare ut august.

Besøkende på Bok & Blueshuset kan også nyte en flott fotoutstilling av Pertti Nurmi, styremedlem i EBU. Pertti var redaktør i finske magasinet Blues News i nesten ti år på 1980-tallet. Etter mer enn 40 år med blues-fotografering har han opparbeidet et unikt arkiv. Bildene er hovedsakelig tatt på de store musikkfestivalene i Finland som Pori Jazz Festival, Lakeside Blues Festival og Rauma Blues Festival. Hundrevis av Perttis bilder har vært publisert i finske Blues News og andre blader, og hans bilder har også vært utstilt i New York City og i Hollywood.

Den første og meget vellykkede utgaven av European Blues Expo ble avholdt på Tecla Sala-biblioteket i Barcelona, Spania i september/oktober 2013. Tecla Sala i Sør-Europa har det offisielle arkivet for dokumentasjon av virksomheten i European Blues Union, og det opplyses at man heretter vil fortsette et nært samarbeid med Bok og Blueshuset på Notodden i dette arbeidet.