Trampled Under Foot tar pause

.

Søskentrioen Schnebelen fra Kansas City, Missouri har de siste årene blitt en av publikumsfavorittene i det norske bluesmiljøet. Nå forteller de til Bluesnews at de legger bandet «på hylla» en periode mens de alle skal jobbe med andre prosjekter.

Søskentrioen har spilt sammen i en årrekke og slo for alvor gjennom etter å ha vunnet International Blues Challenge i Memphis i 2008. Samme året besøkte de Notodden Bluesfestival og ble umiddelbart publikumsyndlinger. Etter det har de reist land og strand rundt både i USA og Europa.

Nick og Danielle sier til Bluesnews at det ikke ligger noe annet bak avgjørelsen enn at de ønsker å utforske nye retninger en stund. Kris (trommer) hoppet av tidligere i år til fordel for en utdannelse og jobb innen økonomi. Nick (gitar og vokal) har startet eget band, Slick Nick Schnebelen, og er allerede i gang med plateinnspilling. Danielle (bass og vokal) har også sitt eget band, The Danielle Nicole Band. Hun tar med bandet i studio i september og utgir sitt første album tidlig neste år.

Trampled Under Foot er for tiden på turne i Norge og har allerede gjestet Hønefoss, Skånevik og Bergen. Resten av Turnéplanen ser slik ut:
Dalane Blues Festival, Egersund 5. juni.
Mandal Bluesklubb 6.juni.
Bakgården Pub, Brummundal 7.juni.
Codstock Bluesfestival, Henningsvær 8.juni.

Deretter er det hjem til USA og flere spillejobber før de tar en siste "TUF-tour" her i Norge på senhøsten. Danielle og Nick har fått med seg sin gamle venn Jan Faircloth på trommer som blir med for å gjøre de siste jobbene med bandet i denne omgang.

Det er bare å møte opp og få med seg bandet før de tar pause. Da vil du bl.a. få høre låter fra de kritikerroste albumene "Badlands", "Wrong Side of the Blues" og ikke minst "Live at Notodden Blues Festival". Om du ikke allerede har disse så er det muligheter å få kjøpt både disse og annen Merchendise før og etter konsertene.

Du kan høre smakebiter på http://www.tufkc.com/music

Tekst og foto: Roald Jungård

Dagens besetning i Trampled Under Foot, Nick Schnebelen, Jan Faircloth og Danielle Schnebelen.