Pristine på 2. plass i European Blues Challenge

.

Vi gratulerer Tromsøbandet Pristine med annenplassen i European Blues Challenge som ble avviklet i Riga i Latvia helga 11.-12. april. Det var fjerde året den europeiske bluesunionen arrangerte bandkonkurransen, som i år hadde deltakere fra hele 18 forskjellige land i Europa.

Årets Challenge ble arrangert av European Blues Union i samarbeid med det latviske bluesmiljøet på kulturhuset Sapnu Fabrika i Riga. Konkurransen gikk over to kvelder der ni band presenterte seg hver kveld. Det var det spanske bandet A Contra Blues som gikk av med seieren, mens det norske bandet altså tok en flott annenplass. Pristine med den karismatiske sangerinna Heidi Solheim gjorde en fantastisk flott opptreden på sine tilmålte 20 minutter som hvert band var tildelt i konkurransen. Skal man gå ut fra responsen bandet fikk, var det det norske bandet som var publikumsvinnere i Riga. Det var ikke bare de 60-70 tilreisende nordmennene som var imponert over det de så og hørte. Pristine framførte tre originallåter i tillegg til en egen versjon av Allman Brothers-låta Whipping Post, som hele tiden har vært et høydepunkt i repertoaret til bandet.

Bandet viste seg fram i Riga på sin sedvanlige måte med utadvente og sprudlende Heidi Solheim i front og med en svært iøyenfallende god kjemi og spilleglede. I tillegg viste de en musikalsk solidhet og en egenart svært få av de andre bandene i konkurransen kunne vise maken til. I Riga var bandets faste gitarist erstattet med Kristian Olstad som viste bluesgitarspill helt i toppklasse. For anledningen var også Notodden-musikeren Espen Fjelle med på orgel og piano i tillegg til bandets faste bassist og trommeslager, Åsmund W. Eriksson og Kim Karlsen.


 

Vinnerbandet i UBC 2014, spanske A Contra Blues, sammen med Pristine. (Foto: Roald Jungård).

 

Det var svært gledelig å se at så mange nordmenn hadde tatt turen til Riga for å få med seg bandkonkurransen, og ikke minst for å heie fram det norske bandet.

I helgen ble det også arrangert salgs- og utstillingsmesse for det europeiske bluesmiljøet der 50-60 utstillere presenterte seg. Her var artister, festivaler, bluesforeninger, bookingselskaper m.m. Blant de norske var Norsk Bluesunion, Notodden Bluesfestival, Bluesnews, Blues in Hell, Big H Records, Pristine og Bluestown Records.

Det ble også avholdt årsmøte i European Blues Union.

Bandet Pristine har markert seg sterkt i bluesmiljøet siden de gikk av med seieren i den regionale utgaven av den norske bandkonkurransen Union Bluescup i Bodø for noen år tilbake. De gikk også av med seieren i finalen i Union Bluescup på Notodden Bluesfestival i 2010, og ble publikumsfavoritter da de turnerte rundt om i landet i regi av Norsk Bluesunion i 2011.  I 2012 gjode de seg også sterkt bemerket i amerikanske International Blues Challenge i Memphis i USA.

Vi gratulerer Pristine!

Tekst: Rune Endal - Foto: Roald Jungård

Det spanske vinnerbandet A Contra Blues er frontet av den kraftfulle sangeren Jonathan Herrero Herrería.

Fra salgsmessa: Jon Uthus og Kjell Inge Brovoll promoterte Blues in Hell, som også la inn søknad om å arrangere European Blues Challenge i 2016 eller 2017.

Det var mange norske utstillere på messa i Riga, fra venstre Trond Johnsen (TJ Conserts), Hilde Killingdalen (Killing Promotion), Heidi Solheim (Pristine) og Jan Engen (Nidaros Bluesfestival).

Notodden promoterte både Blueshuset, festivalen og Bluestown Records. På messa møtte vi (fra v.) Øyvind Sauarlia, Morten Gjerde, Jostein Forsberg, Nina Hegna og Geir Hegna.

På NBU- og Bluesnews-stand, Hilde Killingdalen, Bitten Svendsen og Heidi Solheim. (Bilder: Rune Endal).