Ny musikkfest i Lofoten i juni

.

Codstock-festivalen i Lofoten presenterer seg som «3 days of fish and music», noe som gir publikum en påminnelse på at Henningsvær med sin flotte beliggenhet er et av Norges gjennom tidene viktigste og mest berømte fiskevær. Alle som har hatt gleden av å oppleve Henningsvær på en god sommerdag vet hvilken idyll dette stedet er, med eller uten musikk! i Pinsehelga «invaderes» igjen stedet med tilreisende og blå musikk. Bildet er tatt på fjorårets festival (foto: Ole Johan Wiik).

Festivalen har gjennom årene vekslet mellom å ha profil som en musikkfestival med forskjellige stilarter, til å være en ren bluesfestival, slik det var de første årene. De siste årene har igjen festivalen stått fram som en rein bluesfestival, med ildsjeler fra bluesmiljøet i nord som medarbeidere.

Forløperen til Codstock var festivalen Soulsvær som de første årene ble arrangert i Henningsvær, men som i 2001 flyttet til nabostedet Svolvær. Soulsvær ble arrangert første gang i 1998, og de første årene var det Lofoten Bluesklubb anført av ildsjel og leder Jan Eirik Smedvik som sto bak arrangementet. Det første året rettferdiggjorde Soulsvær virkelig navnet sitt ved å toppe plakaten med ingen ringere enn Memphis-legenden Rufus Thomas. Dette var også første gang han var i Skandinavia.
Festivalen i Henningsvær tok navnet Codstock og næringslivet og lokale ildsjeler fortsatte å arrangere da Soulsværfestivalen etterhvert ble nedlagt.

I år kan Codstock vise til noe av det beste programmet i festivalens historie og inneholder både blues, rockabilly, soul, rhythm and blues og deltablues. På plakaten står Dana Fuchs (US), Trampled Under Foot (US), Sven Zetterberg (Sverige), Domestic Bumblebees (Sverige), Mike Sanchez (England), John Bottleneck (Sverige) og Micke & Lefty feat. Chef (Finland). Det norske innslaget blir Daniel Eriksen & Stig Sjøstrøm.

Festivalen arrangeres mellom 6. og 8. juni i det idylliske, gamle fiskeværet Henningsvær som tilbyr publikum intime scener der de kommer tett på artistene. I tillegg arrangeres også konserter i det gamle ærverdige lokalet "Festiviteten», som tar rundt 600 mennesker.

Les mer om festivalen på www.codstock.no

Tekst: Rune Endal - Foto: Ole Johan Wiik