Gov’t Mule gjør Norgesdebut i Skånevik

.

Sørstatsrockerne i «The Mule» gjør sin første opptreden i Norge den 4. juli under årets Skånevik Bluesfestival. Bandet som ble startet som et sideprosjekt til Allman Brothers Band av gitaristen Warren Haynes og bassisten Allen Woody i 1994 har solgt over en million album, mottatt Grammy-nominasjon og opparbeidet en meget hengiven fanskare i USA i løpet av sine 20 år på veien. Nå kommer de til Norge.

Bandet startet som en powertrio i 1994 og ga ut sin debut i 1995. Senere har bandet som kvartett vunnet et stort publikum med sin sørstatsrock som stadig har blitt ispedd mer bluesrock og også elementer fra funk.
Da Allman Brothers Band ble gjenforent i 1998 ble Warren Haynes innlemmet som fast gitarist og sanger i bandet sammen med bassisten Allen Woody. De to fikk med seg trommeslageren Matt Abts og startet Gov’t Mule for å ha et sideprosjekt mellom turnéene til Allmann Brothers Band.

Etter at bassisten Woody brått gikk bort i 2000 har besetningen variert noe, men den eminente gitaristen og sangeren Haynes har alltid frontet bandet. Gov’t Mule (uttales Government Mule) har mottatt flere priser og svært gode kritikker for sine mange album, og har turnert svært hyppig i hjemlandet.

Deres siste plate «Shout!» som kom i år har også fått strålende kritikker. Her har bandet samarbeidet med store navn som Elvis Costello, Dr John, Ben Harper, Steve Winwood, Dave Matthews og Glenn Hughes.

Alle som liker sørstatsrock og bluesrock kan glede seg til konserten i festivalteltet i Skånevik den 4. juli. (RE).

Se omtale av bandets siste plate her