Ruf's Blues Caravan på Norgesbesøk

.

For første gang finner vi en norsk musiker i besetningen til det internasjonale turné- og plateprosjektet Ruf's Blues Caravan. Smølajenta Christina Skjølberg utgjør sammen med britiske Laurence Jones og amerikanske Albert Castiglia de tre frontfigurene i karavanen som i mars hadde sin første konsert i Norge.

Etter konserten for Oslo Bluesklubb på Buckleys den 8. mars gikk turneen for karavanen videre fra Gardermoen til konserter i blant annet England, Tyskland og Østerrike. Deretter blir det en liten pause før det videre utover året blir flere runder i Europa og også senere konserter i USA. Bildet over viser hovedpersonene samlet før avreise på Gardermoen, fra v. Thomas Ruf, Christina Skjølberg, Laurence Jones og Albert Castiglia. (Foto: Roald Jungård).

- Ideen bak karavanen er å kunne gi nysignerte artister en plattform å jobbe ut fra, forteller platedirektør og promotør Thomas Ruf til Bluesnews. - Jeg som eier av et plateselskap kan ikke bygge opp artister med mindre de er ute og turnerer, sier han. - Derfor skapte jeg Ruf's Caravan som et verktøy slik at artister skal komme seg ut på turné og eksponere seg selv og musikken sin for publikum.
Det er i år det tiende året Thomas Ruf setter sammen artister fra Europa og USA og sender dem ut på turné. Tidligere har navn som Ana Popovic, Coco Montoya, Candye Kane, Sue Foley og Joanne Shaw Taylor vært med.

Christina Skjølberg ble signert av Ruf Records i fjor høst, etter at selskapet hadde hatt henne i kikkerten et par år allerede. Christina var ikke i tvil når hun ble tilbudt denne flotte muligheten, og 2013 ble derved et svært hektisk år for henne. Hun måtte få det hele til å passe inn i hverdagen i Kristiansund, der hun til daglig driver sin egen lille spa-bedrift. Det ble tidlig stilt musikalske krav til henne fra det tyske selskapet. Hun måtte intensivere øvingen på gitar, og siden hun ikke hadde noen lengre historie som lead-sanger måtte hun investere i litt ekstra tid for å jobbe med vokalen. Blant annet innebar dette mye tid hos sangpedagog.
Christina ble sendt til Finland for å spille inn sin debutplate for Ruf Records. Det skjedde i Rescue Room Studio sammen med musikere som tidligere har vært involvert i Ruf's Blues Caravan. Plata fikk tittelen "Come and get it" og det meste av materialet er skrevet av Christina selv. Hun har allerede mottatt flere gode omtaler nedover i Europa.

Les hele saken om Christina og de andre artistene i årets Blues Caravan i februarnummeret av Bluesnews.

Tekst: Rune Endal - Foto: Roald Jungård

Christina Skjølberg og Thomas Ruf viser stolt fram artikkelen i siste Bluesnews. (Foto: Roald Jungård).