Suksess for Bluesmaraton på Lillestrøm

.

Lørdag 8. februar inviterte Skedsmo Bluesklubb til 10 timer med non stop blues og rock på årets utgave av BluesMaraton. Det musikalske maratonarrangementet på Kulturpuben på Lillestrøm ble nok en gang en stor suksess. Det var fullt hus hele ettermiddagen og kvelden, som inneholdt konsert med åtte forskjellige band, utdeling av musikkstipend og jam session. (Foto: Sven-Erik Hagen).

Sentralt i arrangementet er utdelingen av stipendet fra Vidar Strands minnefond. Det ble i år delt ut stipender på til sammen kr 27.500,- fordelt på tre band. 1. prisen gikk til WildNite (kr 15.000,-), 2. prisen til Lake Pahoe (kr 7.500,-) og 3. prisen gikk til The Daltons (kr 5.000,-). De øvgige bandene som spilte på maratonkonserten var Heidi Andresen Band, D´aro, Ronny Coolcat Band, SeenJean og Menn i Tide.

Skedsmo Bluesklubb har i skrivende stund ikke oversikt over hvor store inntekter denne svært vellykkede kvelden genererte til Vidar Strands Minnefond, men Ingar Johannesen i klubben forteller til Bluesnews at det antagelig dreier seg om ny innsamlingsrekord. På BluesMaraton er det ingen fast cover charge, men publikum kan bestemme selv hvor mye de vil støtte minnefondet med. Man får et stempel for hver donasjon på 50 kroner. Det ble i år ny rekord for antall solgte stempler. En dame kunne vise til hele 88 stempler, og nummer to var ikke mye dårligere med hele 84 stempler.

Bandet som stakk av med førsteprisen i år heter WildNite (tidligere Paranoid Penguins), og de kunne reise hjem med hele 15.000 kroner i lomma. WildNite består av fire 15-åringer som overbeviste både juryen og publikum med sitt engasjement og store spilleglede.

Det er moro å se at det gror så godt i musikkmiljøet på Romerike. Skedsmo Bluesklubb fortjener all mulig heder og ære for det flotte initiativet som burde inspirere andre klubber til å sette igang lignende tiltak.

Tekst: Rune Endal - Foto: Sven-Erik Hagen

Vinnerbandet WildNite.

Lake Pahoe med medlemmer fra tidligere Inception: Stig Uglum Reenskaug, Marius Dokken Hokstad, Kim Uglum Reenskaug og Gjermund Lethigangas.