Notodden Roadshow innvier Blueshuset fredag

.

Fredag 13. desember er det endelig klart for åpning av Notoddens nye storstue, Bok og Blueshuset. Det inviteres til åpningsarrangement fra kl. 17.00. Kl. 22.00 blir Blueshusets nye scene innviet av Notodden Roadshow, som består av profilerte artister og musikere fra byens bluesmiljø (foto: Harald Olsen).

Notodden kommune melder at åpningen av Bok og Blueshuset vil skje i tre "runder". Den 13. desember er byggearbeidene ferdig og kommunen får overlevert nøkkel fra entreprenørene. Notodden kommune inviterer alle til et lokalt åpningsarrangement utenfor Blueshuset kl. 17-18.15. Etter åpningen vil det være mulig å se huset inne der det er ferdig for drift.
Den offisielle åpningen vil skje den 31. januar av kulturminister Thorhild Widvey. Dette vil være starten på en åpningsfestivaluke i Bok & Blueshuset som vil vare fram til den 8. februar.
Uteamfiet vil bli åpnet med et arrangement i månedsskiftet april/mai.

Men førstkommende fredag er det altså duket for stor fest når det stjernespekkede bandet Notodden Roadshow innvier konsertscenen i det nye Bok & Blueshuset. Notodden Roadshow er satt sammen av de mest profilerte musikerne og artistene fra bluesbyen.
 
Kåre Virud, Rita Engedalen, Trond Ytterbø, Margit Bakken og Spoonful Of Blues ble første gang satt sammen som Notodden Roadshow av Notodden Blues Festival for å hentes fram ved store anledninger.
Kåre Virud er en av Norges fremste bluespionerer. Han debuterte på plate i 1974 og har holdt det gående jevnt og trutt både med egne prosjekter, og i samarbeid med kjente kulturpersonligheter som Jan Erik Wold og Lars Saabye Christensen. Kåre vant en Spellemann 2006 for albumet Ild og Vann. Rita Engedalen er også et kjent og ettertraktet navn i det norske bluesmiljøet. Hun har gitt ut fire album hvorav to er nominert til Spellemann. I 2007 stakk Rita av med den gjeve prisen for albumet Heaven ain’t Ready For Me Yet. Hun har også vunnet European Blues Challenge. Trond Ytterbø er mest kjent som frontfigur i Notodden Blues Band, men har også bemerket seg som soloartist. Margit Bakken har vært en svært aktiv og profilert liveartist i det norske blues og rootsmiljøet i en årrekke, og hennes debutalbum On the other Side fikk gode kritikker. Rita og Margit er også viden kjent gjennom prosjektet ”Damer i Blues”. Spoonful of Blues er kjent både nasjonalt og internasjonalt for sin rå sørstatsblues. Bandet har gitt ut fire kritikerroste album og mottok Blues Music Awards i USA som backingband for den amerikanske bluesartisten Super Chikan.