Christina signert på Ruf Records

.

Christina Skjølberg har nylig signert kontrakt med det tyske plateselskapet Ruf Records. Kontrakten innebærer både plateinnspillinger og turné med prosjektet Blues Caravan. Den årlige bluescaravanen har tidligere presentert "up and coming" europeiske og amerikanske artister som Ana Popovic, Oli Brown, Erja Lyytinen og Joanne Shaw Taylor.

Eier av Ruf Records, Thomas Ruf, bekrefter ovenfor Bluesnews at avtalen med den norske artisten nå er endelig. En signering ble allerede diskutert våren 2012, men ble den gang utsatt to år. I 2014 feirer Blues Caravanen tiårsjubileum, og turneen der Christina er en av tre frontfigurer starter den 23. januar. Det er planlagt 16 konserter i Tyskland før de tar ei kort pause. Etter pausen fortsetter karavanen rundt i Europa. Det er planer for flere konserter i Norge, men datoene er i skrivende stund ikke bekreftet. Med seg i karavanen får Christina to andre gitarister, Laurence Jones fra England og Albert Castiglia fra USA. Laurence Jones er unggutten på laget, 21 år og allerede spådd en stor framtid innen musikksjangeren. Albert Castiglia er mer erfaren og turnerte blant annet på slutten av 90-tallet med Chicagoartisten Junior Wells.

Den venstrehendte gitaristen, vokalisten og låtskriveren Christina Skjølberg er født og oppvokst på Smøla og begynte med musikk som 12-åring. Hovedinspirasjonen for sin musikalske utvikling har hun hentet fra Jimi Hendrix, og hun har en stil som er dels rockete og dels funky. Hun har i flere år turnert rundt på klubber i Norge, og får nå altså muligheten til å vise seg fram for store deler av Europa, forhåpentligvis også senere for publikum i Nord-Amerika.
I oktober var Christina i Finland der hun spilte inn sitt debutalbum for Ruf Records. Plateslippet er planlagt å skje i løpet av februar.

Vi ser fram til å følge Christinas internasjonale karriere og ønsker henne lykke til.
Les intervju og mer om Christinas lansering og Ruf Caravan 2014 i februarnummeret av Bluesnews.

Tekst og foto: Harald Olsen

Thomas Ruf og Christina Skjølberg i Memphis 2012.