Publikumsfavoritter tilbake i Norge!

.

Folk går fremdeles rundt i ekstase etter konsertene deres på Notodden i begynnelsen av august. Nå er det Oslo sin tur i det Royal Southern Brotherhood slår leir på John Dee torsdag kveld. Og den som vil være med på moroa regissert av Oslo Bluesklubb bør være kjapp – det er få billetter igjen. 

Bluesnews tok en telefon til gitarist Mike Zito for å høre hvordan stemningen var i bandet etter en lang sommerturné med påfølgende bluescruise, og ikke minst foran plateinnspillingen som venter. Han kan fortelle at bandet er i godt humør og gleder seg til et gjensyn med Norge.
- Vi har fått en god fanbase i Norge allerede, det skjedde noe spesielt under Notodden-konsertene. Vi spilte jo et par konserter i Norge i 2012 også, men det var Notodden som ble stedet for den endelige kjærligheten mellom bandet og norsk publikum. Derfor blir det også herlig å komme tilbake til dere, fordi det er tydelig at nordmenn elsker god musikk, ikke sant, sier en leende Zito. - Men seriøst, jeg har blitt fortalt av Delbert (McClinton) om hvor fantastisk han synes det norske publikum er, og jeg føler akkurat likedan. Dere har beina på jorda, og er ’the real deal’. Akkurat slik som vi gutta i bandet liker det! sier Mike.

-  Det er et band som er iferd med å runde av året som besøker Oslo. Og det har vært et langt år, dere har ikke akkurat hvilt på laurbærene?
- Det kan du trygt si, men man må benytte sjansen når man har den. Vi rir på en bølge av suksess, og da ville det vært dumt om vi gjorde noe annerledes. Likevel skal det bli godt med litt ferie – men det skjer ikke enda. Vi skal spille inn et nytt album den første uka i desember, og det kan jeg love deg vil bli bra! Vi har en del gode låter på gang, og som kjent jobbet vi jo en del med albumet den uka vi var på Notodden. Selv skal jeg også produsere et album for Laurence Jones, og det blir også spennende. Som om det ikke var nok skal jo vi i Brotherhood spille fire konserter som en hyllest til Rolling Stones og plata Exile on Main Street. Det tror jeg blir skikkelig rått! Litt sånn rabagast, men absolutt en perfekt måte og avrunde 2013 på.

- Det blir kanskje en Stones-låt eller to i Oslo også da?
- Det skal du faktisk ikke se bort fra. Det er mange låter som er kule på Exile, og vi har allerede spilt et par allerede. Tumbling Dice, Shake Your Hips og Happy for eksempel. Det blir nok minst én i Norge også. Dessuten husker vel de fleste at vi spilte Gimme Shelter på Notodden. Den spiller vi fremdeles. For en låt det er, og Cyril ’eier’ jo den når vi fremfører den!

- Det kommer en live-plate med Brotherhood om noen dager, kanskje er den allerede til salgs på John Dee?
- Vi spilte inn en Rockpalast-konsert i fjor. Dere i Bluesnews var jo der og laget reportasje om det. Det var en gammel drøm som gikk i oppfyllelse der. Den innspillingen kommer som CD/DVD – to til prisen av én, og vi håper vi har den med i bagasjen når vi kommer til Oslo. Det er en skikkelig kul liveplate, og viser hvor bandet befant seg når det ble spilt inn, og ikke minst viser det at vi er et ordentlig bra liveband – det er på scenen vi hører hjemme, og det håper vi også folk vil merke når vi besøker Oslo på torsdag, avslutter Mike Zito.

Tekst: Tommy Lund
Bilder: Harald Olsen / Roald Jungård