Suksess for barnebluesturné

.

Tre ikke ukjente musikere i bluesmiljøet er for tiden på turné rundt om i Norge for å presentere bluesmusikk for elever i barneskolen. De to siste ukene av oktober var det skoler i Rogaland som fikk besøk av forestillingen "Blues for barna" der hovedpersonene er (fra v.) Erik Harstad, Henrik Maarud og Eirik Bergene. (Foto: Bruse Espedal).

Det er Rikskonsertene som står bak dette flotte tiltaket for 1. til 7. klasse i barneskolen. Konserten er satt sammen og utviklet av de tre musikerne i samarbeid med Rikskonsertenes Torstein Ellingsen. I løpet av en skoletime får elevene presentert en blanding av musikk, musikkhistorie, humor og allsang.
Etter besøket i Rogaland går turen videre til to uker i Sogn og Fjordane. I januar legger trioen ut på en ny fireukers tur i Rogaland og Hedmark fylke.

Det meldes fra skolene at de tre musikerne blir satt stor pris på av det unge publikummet. Erik Harstad, Henrik Maarud og Eirik Bergene er alle svært allsidige både musikalsk og på andre måter, og viser på disse konsertene sider som ikke er så kjent for publikum som tidligere har hørt dem i band som Buzz Brothers, Amund Maarud Band og Eirik Bergene Band. I "Blues for barna" hører man Eirik Bergene på munnspill, bass, og vokal, Henrik Maarud på trommer, gitar og vokal og Erik Harstad på gitar og sang.

- Har du ein dårleg dag, spel ein blues, så blir det kanskje betre? Det var det som stod i invitasjonen fra Rikskonsertene, og jeg tror faktisk dagen ble enda bedre for veldig mange. I allefall hvis jeg får tolke ut fra publikummets kroppsspråk! rapporterer Kristin Håvarstein, avdelingsleder ved Jåtten skole i Stavanger etter besøket. - Det ble en flott musikkopplevelse, levert av Erik Harstad, Henrik Maarud og Eirik Bergene. At disse er blant de beste i Norge til å spille blues, var det ingen tvil om. Vi storkoste oss! Vi fikk dessuten høre litt om bluesens røtter, og elevene fikk være med å lage tekster til blues-sanger, sier Kristin Håvarstein.

- I dag har vi hatt Rikskonsertene på besøk med en flott forestilling! sier Bruse Espedal ved Gausel skole i Stavanger. - De tre musikerne klarte å kombinere musikkhistorie med spilleglede og fengende musikk. Publikum var med og laget teksten til et par "tulleblues", på slutten ble det godt trykk med dansende publikum. Takk for en flott bluesstund!

Som vi ser er Rikskonsertturnéen en suksess. Det kommer svært gode tilbakemeldinger fra skolene som har hatt besøk av "Blues for barna". Kan dette i neste omgang være en idé til innslag i programmet til norske bluesklubber og -festivaler?
Den skal tidlig krøkes som god blueskrok skal bli!

Tekst: Rune Endal

Det var livat både på scena og i salen under forestillingen på Gausel skole i Stavanger. (Foto: Bruse Espedal).