Vellykket festival i Egersund

.

Den ellevte utgaven av Dalane Bluesfestival ble meget vellykket. Festivalen i Egersund hadde i år et program som blir omtalt som ”best ever”. Torsdag var Trampled Under Foot headliner og gjorde en god konsert til tross for en kjølig kveld med vind fra nord. Men publikum holdt ut. Fredag og lørdag kunne man oppleve gitarheltene Walter Trout (bildet) og Johnny Winter. (Foto: Jan H. Helmersen).

På fredag og lørdag kom sommeren til Egersund. Det var mye folk ute på byen, og spesielt på lørdag var det svært folksomt. Walter Trout med band spilte på fredagen, og han imponerte mange med sitt eminente gitarspill. Han viste tydelig at han koste seg på scenen, og lyden var bra. På lørdagen var det blues hele dagen, inkludert gratiskonserter og artister rundt i byen på dagtid, noe som mange satte pris på. Årets festival hadde fire spillesteder, tre intimscener i tillegg til Byteltet som kunne romme mye folk. Det var mange musikalske høydepunkt, og det var mange godord å høre fra publikum. Johnny Winter med band avsluttet festivalen i Byteltet. Forventningene til gitarlegenden var store, men de ble bare delvis innfridd, mye på grunn av dårlig lyd.

I etterkant oppsummer daglig leder Edgar Thodal i Dalane Bluesfestival at han er godt fornøyd og anslår at det har vært over 3000 publikummere. Han sier det er litt tidlig å si noe om økonomien, men at magefølelsen er god.

Les mer om festivalen i juninummeret av Bluesnews.

Tekst: Sigmund Birkeland