Nes Blues Clubs storstue er åpnet

.

altEtter fem års byggetid, 6000 dugnadstimer og utgifter på nærmere 2 millioner kroner kunne omsider Nes Blues Club ønske velkommen til bluesnorges flotteste konsertlokale og klubbhus lørdag den 8. desember. Hele fire band kunne oppleves på scenen på Pakkhuset på åpningskvelden, Nes Storband, Taklin Groove, Dodge Bullets og Hennessy Bluesband.

En tydelig fornøyd dugnadsgjeng i Nes Blues Club kunne ønske velkommen til en stor forsamling med gjester bestående av medlemmer, sponsorer, spesielt inviterte og også noen langveisfarende. Klubben fikk mange godord og positive tilbakemeldinger fra de vel 200 som var innom dørene denne første kvelden. Nestleder Jon Troli hadde faktisk bursdag denne kvelden, og kunne ikke fått bedre gave enn å endelig kunne ønske velkommen til konsert på Pakkhuset.
Publikum satte pris det nye stedet, og det var tydelig at dette var noe lokalbefolkningen hadde ventet lenge på. Folk fant seg behagelige plasser rundt baren, dansegulvet eller oppe på mesaninen hvor praten gikk høylydt selv om både talere og musikken prøvde å overdøve dem (!). Backstageområdet var bygd i gjennomført nostalgisk stil med blant annet sveivegrammofon, en over 200 år gammel regnemaskin og 50- og 60-tallsmøbler. Meget gjennomført - her vil både nostaligikere og rockabillyfans føle seg vel hjemme.

Leder i Norsk Blues Union, Bitten Svendsen overrakte blomster og gratulasjoner på vegne av bluesunionen til leder Henrik Stefansen i Nes Blues Club. Hun stilte seg i rekken av imponerte gratulanter denne kvelden.
- Jeg er full av beundring over hva dere har fått til, sa Svendsen. - Det er imponerende at dere har klart å holde engasjementet oppe gjennom så mange år, og fått til alt dette basert kun på dugnad. Det viser hvor uvurderlig og viktig frivilligheten er. I en tid hvor bluesklubbene sliter med rekruttering til frivillighetsarbeidet står bluesklubben på Nes fram som et lysende eksempel på hva som faktisk er mulig å få til.

I løpet av åpningskvelden var det 216 betalende og ca 50 gratis gjester inne i tillegg til arrangører og musikere. Klubben regner med å sitte igjen med et svært hyggelig overskudd på ca 50.000 kroner, dette mye takket være band og musikere som spilte for beskjedne honorarer. Overskuddet vil gå til å dekke gjenstående utgifter til huset. Klubben regner faktisk med å være på pluss-siden i regnskapet allerede etter neste konsert !

Nes Blues Club ber Bluesnews om å sende en stor takk til alle bandene, gjester og sponsorer som var med på å gjøre åpningen til en stor festkveld.

Tekst og bilder: Roald Jungård

alt

Hennessy Bluesband på scenen på Pakkhuset.

alt

Backstage på Pakkhuset.

alt

Henrik Stefansen, leder i Nes Blues Club, og Bitten Svendsen, leder i NBU.

alt

alt