JANIVA MAGNESS

 
5.0
341   0   1   0   0  
JANIVA MAGNESS

Album informasjon

Tittel
Blue Again
Plateselskap
Blue Elan Records
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
5.0

Janiva er i form igjen

En av bluesens mest soulfylte og mest dynamiske og magiske sceneartister, Janiva Magness, dama som tok det Angela Strehli og Lou Ann Barton påbegynte på Antone’s i Austin, Texas på 80-tallet og tilsatte det råskapen til Bettye Lavette og Aretha Franklin siden slutten av 90-tallet, har endelig tent opp bålet igjen. For etter noen plateutgivelser der nettopp bålet og råskapen, som utnevnte henne til vinner av en rekke priser for sine livekonserter rundt årtusen-skiftet, har manglet, så sitter det igjen på dette minialbumet med seks sanger.
Oppvåkningen av Janiva Magness er i likhet med oppvåkningen av Bettye Lavette i 2005 fullt av sterke vokale prestasjoner der intense nerver og følelser av en sanger som kommer gjennom høyttalerne og drar deg inn til hjertet sitt rett og slett sterk kost. Liksom Beth Harts og Joe Bonamassas coverversjoner av låter fra blues, soul og jazz-katalogen langt tilbake er det hit også Janiva nå går for å vinne flammen i stemmen og sjelen sin tilbake.
Med glansnummeret «I love you more than you’ll ever know», som Donny Hathaway udødeliggjorde tilbake på 60-tallet, tar hun en sang som alltid vil ha en aktualitet også for unge av i dag. Og Janiva Magness vil fryde alle som elsker Donnys versjon av en av tidenes mest følsomme sanger om kjærlighet. Og hun fyrer også opp i teltet med Bo Diddleys klassiker «I can tell» fra 60-tallet, r&b-singelen fra 1962 med Little Jon Hintons «Tired of walking», Nina Simones «Buck» og til slutt Freddie Kings funky «Pack it up», hans klart beste fra Burglar-albumet fra 1974. Janiva er i form igjen, noe disse innspillingene oser av. Funnet seg selv igjen, og gud, det er noe å glede seg over!

Powered by JReviews