SONNY LANDRETH

 
5.0
269   0   1   0   0  
SONNY LANDRETH

Album informasjon

Tittel
Recorded Live in Lafayette
Plateselskap
Provogue
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
5.0

Et fantastisk groovy, laidback og sjelfullt livealbum

Den største slidegitaristen i vår tid, vil mange si, og en stor favoritt hos Eric Clapton som alltid tar med seg Sonny Landreth fra Louisiana sør i USA når han skal ha sine Crossroads Guitar Festivals. En rootsrock- og blues-, zydeco- og cajun-inspirert musiker som svinger slik du har opplevd David Lindley da han var på høyden som artist på 80-tallet. Bare enda bedre!
På dette nye dobbeltalbumet «Recorded Live in Lafayette» er det nettopp denne sjelfulle roots-artisten og hans personlige akustiske gitarspill som står på menyen fra hans egen hjemmebane i Louisianas fjerde største by, Lafayette. Med en akustisk forestilling fra et sittende band blir dette en plate som jeg tipper får frem våte øyekroker hos en Eric Clapton, som alltid har vist at det er denne akustiske settingen han liker best når det kommer til blues.
Albumet åpner med tittelsporet fra hans aller første album, «Blues Attack» fra 1981, og også en nesten syv minutter lang versjon av den mer kjente «Key to the highway» er en bluesstandard som Sonny Landreth gjorde på plate allerede i 1981 og har spilt live siden. Det har også Eric Clapton gjort ofte, siden han spilte inn den kanskje mest kjente versjonen av den med sitt Derek And The Dominos i Layla-perioden rundt 1970. Men opprinnelige krediteringer går lenger tilbake til kjempen «Big Bill» Broonzy og deretter Little Walter som kastet seg sultent over klassikeren rett etter at «Big Bill» døde i 1958.
Et fantastisk groovy, laidback og sjelfullt Louisiana blues/zydeco/rootsrock akustisk livealbum slik bare en av slidegitarens mestere kan levere det med låter som «Creole angel» (dessverre den eneste fra hans kanskje beste album South Of I-10, men i hvilket spennende og annerledes arrangement her) og live-favoritten «The U.S.S. Zydecoldsmobile», som er det samme for Sonny Landreths konserter som «Sharp dressed man» for ZZ Top eller «Mercury blues» for David Lindley. Hvis du lurer på hva Louisiana groove i møtepunktet mellom blues, zydeco og sørstats-roots låter er, så er dette et premieeksempel du alltid kommer i godt gir av å høre.
Det kommer mye sjel ut av akustiske liveinnspillinger når du er en gjeng musikere utenom det vanlige, og Sonny Landreth setter like store krav til de rundt seg som seg selv. Du får høre noe av hans blueskatalog på en annen måte her, og det er perfekt backing til sene grillparties i sommer, vil jeg påstå!

Powered by JReviews