URBAN ALLSTARS

 
4.0
530   0   1   0   0  
URBAN ALLSTARS

Album informasjon

Tittel
Loitering on The West Side
Plateselskap
Cee Pee Vee Records
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
4.0

Old school Chicago blues så det holder

Old school Chicago blues så det holder fra svenske Urban Allstars på CD-utgivelsen «Loitering on The West Side». Meget autentisk og god følelse der det ikke er enkeltmusikere eller vokalister som stikker seg frem eller utmerker seg spesielt, men der det bare ruller på med en god følelse og kjemi som er veldig autentisk old-school. Vi må nok til 50- og 60-tallets Chicago-blues der Junior Wells og Rod Piazza og James Cotton kjøpte melken sin i yngre dager.
Med god bakgrunn og erfaring fra band som Knockout Greg, Trickbag og Blues Down Town gjør de coverversjoner av låter hentet fra Jerry McCain, Sonny Boy og Billy The Kid Emerson. Svenske bluesmusikere har alltid vært gode på å hente frem den originale grooven, slik Urban Allstars gjør med sitt Chicago-sound, og gjøre det autentisk riktig ned til alle detaljer og all attitude. Sånn sett nikker de til arven etter Peps Perssons unge dager rett før og etter 1970, og et liv som nå dessverre ligger på Memory Lane etter giganten Sven Zetterberg.
Fantastisk er ikke et ord jeg vil bruke om «Loitering on The West Side», men om du vil kjenne på den gode gamle bluesfølelsen, den fine klubb­følelsen der du skyller ned halvlitere mens du koser deg glugg i hjel med gjennomført god stemning, så er Urban Allstars virkelig verdt å sette av en kveld til. De mener noe med sin old school-blues. Noe vi ikke vil miste.

Powered by JReviews