ANDY T BAND feat. ALABAMA MIKE

ANDY T BAND feat. ALABAMA MIKE

 
5.0
483   0   1   0   0  
ANDY T BAND feat. ALABAMA MIKE

Album informasjon

Tittel
Double Strike
Plateselskap
American Showplace Music
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
5.0

Uimotståelig swing og groove

I forlengelsen av moroa du har kjent på i en årrekke med artister og band som Kim Wilson & Fabulous Thunderbirds, Roomful of Blues & Sugar Ray Norcia, The Mannish Boys med Kirk Fletcher, eller den siste moroa som vi har skrevet panegyrisk om fra The Knickerbocker All-Stars med blant annet en ­Notodden-klar Monster Mike Welch og Jimmie Vaughan og Duke Robillard, er Andy T Band med Alabama Mike en fest du ikke vil like ikke å bli bedt med på i sommer. Garantert!
Produsert av ingen ringere enn Anson Funderburgh, som også er gjestegitarist, er dette klassisk svingende rhythm’n blues, jumpblues og klassisk sørstatsblues med løs jakke, men stram disiplin og et sving som treffer umiddelbart. Andy T Band sprenger ingen grenser, men denne plata viser at de besitter alle de riktige ingrediensene som en gang ga oss artister som Freddie King og Albert King. Stemmen til Michael Benjamin alias Alabama Mike fra San Franciscos bluesmiljø harmonerer perfekt med det lekne og dynamiske bluesgitarspillet til Nashville-veteranen Andy Talamantez alias Andy T.
Med som vokalist er også veteranen og snart 80 år gamle Nick Nixon som ga ut countrysingler allerede tidlig på 60-tallet, men åpenbart kan sin blues fra et Nashville som er like mye blues som country, som vi vet nå. De fleste låtene er originalt skrevet for dette albumet, høy klasse hele veien, med et par coverlåter av Chuck Willis (som var mannen bak «C.C. Rider» i 1957) og Goree Carter (ofte kalt Little T-Bone på 50-tallet) kler denne besetningen.
Med Texas Horns anført av Kaz Kazanoff og veteranen Mike Flanagins Hammond-orgel er det mye som svinger uimotståelig på «Double Strike». Her er det ikke snakk om å komme opp med noe nytt du ikke har hørt før, men å få frem den tidløse følelsen av bluesen på slutten av 50-tallet og inn på 60-tallet. Med uimotståelig swing og groove er denne allerede en favoritt denne sommeren for min del!

Powered by JReviews