WALTER BROES

 
4.0
325   0   1   0   0  
WALTER BROES

Album informasjon

Tittel
Movin’ Up
Plateselskap
Rootz Rumble
Anmelder
Freddy Toresen

Skribentomtale

Karakter 
 
4.0

Fengende rockabilly, country & western og god gammeldags rock`n roll

Walter Broes var i en årrekke i det belgiske kultbandet The Seatsniffers. Et band som skaffet seg en lang rekke venner gjennom utallige opptredener på norske scener i løpet av årene. Sammen med Reol Jacobs på saksofon og en lang rekke andre instrumenter, og ikke minst den coole trommisen, Piet De Houwer, holdt Broes bandet i gang fra starten i 1995 til det var slutt i 2012.
Nå er Walter Broes endelig tilbake som sjef i et nytt band. Walter Broes & The Mercenaries fortsetter på mange måter der The Seatsniffers slapp. Det er fengende rockabilly, litt country & western og god gammeldags rock`n roll. Alt i en salig musikalsk blanding. Ingen grunn til å finne opp kruttet igjen, aner vi tanken har vært. Det er dette Walter Broes kan, og det er dette Walter Broes liker. Da er det bare å gi bånn gass.
«Man Child» er en ganske rolig låt med et mystisk og deilig groove. Låten slentrer avgårde og får lytteren til å tenke på hvor man har hørt dette før? Denne kunne gjerne vært hentet rett fra soundtracket til udødelige Pulp Fiction. «Downtime» er en mer uptempo-sak. Assosiasjoner til filmverdenen er uunngåelig her også, denne kunne like gjerne vært hentet ut av god gammel country & western-f­ilm med Clint Eastwood i en av hovedrollene. Deilig twang i gitaren og stilsikker steelgitar duver i bakgrunnen hele veien, mens Walter Broes stemme bærer historien trygt framover. På «You And Me» serveres enda mer up-tempo rockabilly med aggressive og sylskarpe gitarriff som jager låten videre. Her er det tilnærmet umulig ikke å la seg friste til å kaste seg rett ut på dansegulvet med første og beste offer man måtte finne i salen. Tittelkuttet, «Movin Up», er som å høre kompet på en Elvis-rocker i fra siste del av 50-tallet. Stilsikker tromming og bunnsolid bass i bunnen, mens gitaren leker seg i det stødige kompet. Det får raskt i svingene på denne. I løpet av 2.35 minutter har Walter Broes og gjengen også fått plass til en frekk gitarsolo.
The Mercenaries består foruten sjefen selv av Lieven De Clercq på trommer og Bas Vanstaen på bass. Med seg på Movin Up har de en rekke gjester som er med og krydrer produktet både her og der.
De som måtte savne The Seatsniffers har fått nye belgiske helter å digge, mens andre kanskje oppdager noe helt nytt med denne gjengen. Innen sjangeren Walter Broes alltid har sverget til, er dette bandet noe av det beste som serveres i 2017. De spiller korte, kontante låter servert med en frekk in-your-face-holdning man bare må beundre. Jo høyere man spiller denne, jo bedre kommer alle detaljene i lydbildet til sin rett.

Powered by JReviews