BILL BOOTH

 
5.0
321   0   1   0   0  
BILL BOOTH

Album informasjon

Tittel
Some Distant Shore
Plateselskap
Wheeling Records
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
5.0

Akustisk rock og folkemusikk hånd i hånd

Bill Booth, amerikaneren som ble værfast i Norge på 80-tallet da han ble hyret inn først i bandet til Åge Aleksandersen og så i country-jumboen med Big Hand, Casino Steel og Claudia Scott. Siden har han jobbet med Steinar Albrigtsen, Henning Kvitnes, Tore Andersen, brødrene Haugen fra Hellbillies og rockebandet CC Cowboys, og gitt ut fem album i eget navn. Særlig hans aller siste album i eget navn vakte stor begeistring både blant norske musikkanmeldere (terningkast 5 i 11 norske aviser) og her i Bluesnews.
Han treffer like bra med oppfølgeren. Åpner med røtter til Irland og amerikansk singer/songwriter-sjel ala Tom Pacheco på «Wild geese», deretter en slentrende akustisk Elliott Murphy-følelse på «Home is on the road», som sikkert også Tom Russell kunne skrevet under på, mer durkekte irsk folkemusikk som er utrolig likt den nasale stemmen til Warren Zevon i den vokale prestasjonen på «Cliffs of Dover», litt av Mark Knopflers følelse i folkrock-prosjektet The Notting Hillbillies sammen med Brendan Croker og Guy Fletcher på «Get to you», og helt på høyde med en lyrisk Chip Taylor i den mørke «Down I climb». Før han setter inn en instrumental irsk reel.
Vi kunne fortsatt, for klassen er høy gjennom samtlige låter, men nøyer oss med å fremheve den viltre folkrockete «Rasing Cane» med all sin ode til J.J. Cale som albumets nest siste låt. Dette er en reise i amerikansk singer/songwriter-kunst dynket med irsk folke­musikk av høyeste klasse. Jeg opplever denne plata som en fest for alle som liker country og folkemusikk, det amerikanske og det keltiske i singer/songwriter-formatet. Hjulpet av musikere som Billy T Troiani på bass, Alex Pettersen på trommer, Eddy «Knerten» Lyshaug på trekkspill (fem ganger Norges­mester), Paul McKernan fra Irland på Uilleann piper og fløyter, Egon Olsen på kor og Paul Kirby fra USA på banjo og kor, er plata spilt inn basert på tekster preget av keltisk emigrasjon og historie. Akustisk rock og folkemusikk hånd i hånd bringer deg en reise som du ikke finner i andre havner enn Bill Booths.
Så som du sikkert skjønner er dette en rik plateinnspilling det er lett å anbefale. Jeg opplever når jeg spiller den gjentatte ganger at den bygger seg veldig opp. Låtene må komme ordentlig inn i hodet og under huden først. Anbefales!

Powered by JReviews