THE KNICKERBOCKER ALL-STARS

THE KNICKERBOCKER ALL-STARS

 
5.0
518   0   1   0   0  
THE KNICKERBOCKER ALL-STARS

Album informasjon

Tittel
Texas Rhody Blues
Plateselskap
JP Cadillac Records
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
5.0

En veterangjeng som vet hvordan denne musikken skal svinge

Ikke lenge etter at vi gikk i taket over energien og fyrverkeriet som bandet gjorde med albumutgivelsen Go Back Home To The Blues så er et all-star-cast av en annen verden med Texas og Rhode Island som utgangspunktet klare med nytt album. Nr. 3 i en rekke med uimotståelig og tidløs jumpblues, swingblues, old school rhythm’n blues og klassisk rock’n roll skapt i bluesens sjel som utgangspunkt.
En autentisk fest av det beste fra sent 50-tall og tidlig 60-tall gjenskapt 50-60 år etterpå med en overbevisning som man må klype seg i armen for å tro. Bygget opp av originalmedlemmer fra Roomful Of Blues og Duke Robillards band er The Knickerbocker All-Stars en veterangjeng som vet hvordan denne musikken skal svinge. Her er gjester som Jimmie Vaughan og Duke Robillard, begge med en felles fortid i The Fabulous Thunderbirds. Sistnevnte synger også på plata sammen med Sugaray Rayford, kjent fra The Mannish Boys, og Willie J Laws. Sistnevnte fronter til vanlig Willie J Laws Band, som på sine hjemmesider proklamerer: ”The last prophet of the funky Texas blues!” Vi kan også nevne at gitaristen Monster Mike Welch fortsatt er med. Han var litt av en bluesgitar-hotshot på den tiden vi fikk høre Kenny Wayne Shepherd og Jonny Lang for første gang. Sammen med Duke er han fra Rhode Island.
Musikken er stort sett gamle bluesperler fra Texas som understreker de dype røttene mellom Texas og Rhode Island i mer enn fire tiår. Med Freddie Kings «You’ve got me licked» fra 1967, som ble skrevet sammen med Jimmy McCracklin. På denne CD-utgaven er låta bare kreditert McCracklin, så undres om Freddy stjal den i sin tid, noe som ofte skjedde den gang. Phillip Walkers «Respirator blues» er ikke til å kimse av heller, eller Clarence «Gatemouth» Browns «Ain’t that dandy» fra 1956. Guitar Slim, New Orleans-legenden som eksperimenterte med forvrengte overtoner på gitaren et tiår før Jimi Hendrix, og sånn sett hadde stor innflytelse på rock’n roll-musikken, har fått med 50-talls låta «Reap what you sow», og Honeyboys «Blood stains on the wall» fra samme tidsepoke oser av samme tidløse gullfaktor. Eller Lowell Fulsons «I still love you baby» fra 1955 med klassisk B.B. King-frasering.
Faktum er at denne gangen var jeg forberedt. Jeg visste at Knickerbocker All-Stars er noe helt utenom det vanlige. Et prosjekt med bluesveteraner som elsker å meske seg med det beste fra bluestradisjonen de har vokst opp med. Det finnes trolig ikke noe bedre middel mot aldring, depresjon og det som er verre er enn denne gjengen her, og selv om forrige Go Back Home To The Blues var en ut-av-kroppen opplevelse av musikkglede som var «umulig» å toppe, så er også dette albumet et must i enhver anstendig bluessamling. Eller i ethvert musikalsk liv. Skal du ha en plate med deg i backpacker-sekken i sommer bør det være denne!

Powered by JReviews