TROUBLE CATS

 
4.0
567   0   1   0   0  
TROUBLE CATS

Album informasjon

Tittel
Live in Aarhus 2017
Plateselskap
Big Song Music
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
4.0

Tommelen opp for danskenes 30-års jubileum

Utvilsomt et hardtarbeidende og ekte bluesband fra Danmark her. På samme måte som band i Norge som Tiger City Jukes og Notodden Blues Band handler det om bluestradisjoner som treffer brune spillesteder både til hverdag og fest, og når Trouble Cats feirer sitt 30-års jubileum på denne måten er det bare å vende tommelen opp.
Bluesen blir bare vakrere jo lengre utøverne har hatt den med seg og levd gjennom den, og med et fint live-album fra en av de største byene på Jylland er det ingen tvil om at dette er en gjeng som har levd og elsket sin blues siden slutten av 80-tallet. Og tenk tilbake til slutten av 80-tallet. Det vi hadde her hjemme den gang var Hungry John and The Blue Shadows og Notodden Blues Band, og i England var The Blues Band og Nine Below Zero de som holdt bluesens posisjon vedlike. Ja, vi skal ikke glemme at Sven Zetterberg og Knut Reiersrud var på gang, men dette sier alt om hvor lenge Trouble Cats har holdt det gående.
Imponerende nok gjør Trouble Cats utelukkende nye og gamle originallåter. Og dømt etter denne konserten er det et meget samspilt og tight band med gode prestasjoner både på gitar, munnspill og hardtslående trommer som bærer denne konserten og dette albumet meget bra. Så vidt jeg skjønner er det bare trommeslageren som ikke var med helt fra starten av.
Livealbumet som markerer 30-årsjubileet er spilt inn på deres hjemmebane i Aarhus. Låtene er gode, men kunne hatt større originalitet eller variasjon eller begge deler, men fremføringene, lyden og nerven i disse innspillingene griper deg med stor overbevisning. Som Chuck Berry er de barn av bluesen og klassisk enkel rock’n roll, og de lover at jubileumsåret også vil gi album med nytt materiale, noe man virkelig kan se frem til.

Powered by JReviews