HAWKER BLUES & BOOGIE BAND

HAWKER BLUES & BOOGIE BAND

 
3.0
507   0   1   0   0  
HAWKER BLUES & BOOGIE BAND

Album informasjon

Tittel
Live at Skedsmo Blues­klubb
Plateselskap
Hawker Records
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
3.0

Med stor kjærlighet til bluesens tradisjoner

Austmarkas store blueshelt Gjermund «Hawker» ­Haakerud og hans Hawker-band spilte inn dette livealbumet i november 2015 og slapp det som en julepresang i fjor. Et habilt bluesband som spiller på puber, markeder, julebord og nær sagt overalt der man er ute etter god stemning. Slik bare et norsk pubspillende bluesband som elsker bluesens egentlige røtter og vier sitt liv til dette, kan.
Det handler om tradisjonell blues fra etterkrigstiden og frem til tidlig 70-tall, og det handler om svingende boogie woogie. Dette er svingende blues og dansegroove hentet fra boogie woogie-tradisjonens mest åpenbare hits. Hawker Blues & Boogie Band kommer aldri til å få noen internasjonal oppmerksomhet for det de gjør, men de gjør sine saker med stor kjærlighet til bluesens tradisjoner. Der originalene som skapte disse låtene hadde et helt annet utgangspunkt for å skape fest og glede, i en verden med rasemotsetninger vi ikke er i stand til å forstå i våre liv, hadde de en helt annen hook og nerve i spillet enn det Hawker Blues & Boogie Band makter å få frem. Men de gjør en god jobb med å ta vare på musikken i en setting som kanskje er lett overfladisk i form, men som yter musikken full rettferdighet og gir publikum i brune pubmiljøer stor glede i hverdag og fest.
Utvalget med låter som fremføres kan i hovedsak sies å være Chicago-bluesen fra 50 og 60-tallet. Fra Muddy Waters «Can’t get no grindin’», «Trouble no more» og «I’m ready», der Willie Dixon har skrevet sistnevnte, til Willies egen «29 ways». Eller Otis Rush «It takes time», Robben Fords «Talk to your daughter» (egentlig J.B. Lenoir-låt, men Robben gjorde den populær), Jimmy Rogers «Walking by myself» og flere tidlige Freddy King-låter (før Freddy ble til Freddie).
Opptakene er gjort med bra lyd på Kulturpuben på Lillestrøm 28. november 2015. Utgitt på CD som et godt dokument på at bluesen lever med lidenskap rundt om i Norge, og ikke bare gjennom de mange store band og artister vi skriver om her i Bluesnews. Med Gjermund «Hawker» Haakerud på piano, gitar og vokal, Stefan Seger på munnspill, Erik Bentsen på sax og vokal, Tom Viggo Sletmoen på bass og vokal og Håkon Aasheim på trommer tror jeg mange som har vært på deres konserter vil underskrive på at denne gjengen kjenner sin blues!

Powered by JReviews