Southern Avenue

 
5.0
299   0   1   0   0  
Southern Avenue

Album informasjon

Tittel
Southern Avenue
Plateselskap
Stax Records/Concord Music Group
Anmelder
Frank Martinsen

Skribentomtale

Karakter 
 
5.0

Har gjort seg fortjent til kvalitetsstempelet «Stax Records»

Du har sikkert sett det. Det kommer igjen ut skiver med den flotte «knipse-finger»-logoen til Stax, – det ærverdige soulselskapet Stax fra Memphis. Men neida, det produseres ikke musikk i mursteinsbygningen i 926 Eest McLemore Avenue igjen. Etter at bygningen ble jevnet med jorden i 1969 har den i dag gjenoppstått som det flotte «Stax Museum of American Soul Music».
Men etter at Concord Records kjøpte opp rettighetene til Stax materialet har de begynt å gi ut ny musikk på labelen. I fjor ga den den gamle Staxsangeren William Bell ut et album som fikk Grammy for «Best Americana Album» og Mellisa Etheridge tolket gamle Stax-slagere på «Memphis Rock and Soul».
Nå er gruppa Southern Avenue ute med et album med egenskrevet material, og som navnet tilsier («Southern Avenue» er gata som går over i «East McLemore Avenue»), så tenker jeg at det er noe sånt det ville høres ut, lyden fra Stax Studioet i 2017.
Det hele startet med at den israelske gitaristen Ori Naftaly kom til USA og startet en blueskarriere som ikke tok helt av, men da han møtte søstrene Tierinii og Tikya Jackson traff han spikeren på hodet. Vokalist Tierinii og trommis Tikyra har i beste soultradisjon begge sin bakgrunn fra kirka.
Deres selvtitulerte debutalbum åpner med den nydelige gospelpregede «Don’t Give Up» og avslutter i samme landskap med «Peace Will Come». Begge to har høy gåsehudfaktor, og baker inn et knippe soul- og blusa soul-låter. «What Did I Do» kan minne om noe Delainy & Bonnie kunne gjort, med utsøkt southern soul gitar. Eneste coverlåt er en funky versjon av Memphis’ souldiva Ann Peebles’ ”Slipped, Tripped and Fell in Love”, og «Love Me Right» er en nydelig soulballade med utsøkt blås. På «No Time To Lose» får Naftaly «ta’an» ut litt på gitaren, men hele tiden er han innafor det stilriktige. Stilriktig er også en beskrivelse på Tieriniis stemme. Leken og flott er to andre.
Konklusjon: Southern Avenue har laget et album der de virkelig har gjort seg fortjent til kvalitetsstempelet «Stax Records».

Powered by JReviews