AUDUN SKJØLBERG

 
4.0
536   0   1   0   0  
AUDUN SKJØLBERG

Album informasjon

Tittel
Solum Years
Plateselskap
Snaxville Recordings
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
4.0

Sterk debutant

Nok en sterk debutant på brødrene Maaruds twanglabel Snaxville Recordings. Audun Skjølberg er en låskriver som tidsmessig henter mye fra den amerikanske låtskriver-verdenen på sent 60-tall. Fra The Band til James Taylor, Jackson Browne og Gene Clark.
Og Auduns låter ikke bare strekker seg etter forbildene fra dengang. Han er helt på høyde i kvalitet, og etter min mening skriver han større lekenhet, impulsivitet og gnist inn i flere av låtene sine enn hans store forbilde James Taylor gjør på mye av sitt tidløse materiale. Og at Gene Clark ville elsket «Coalfish bay» regner jeg for en sannhet.
To av låtene vipper helt over mot bluegrass-tradisjonen der Darling West, en trio som har jobbet med Marit Larsen, Odd Nordstoga og Stein Torleif Bjella, entrer studioet med akustisk vellyd. Ikke albumets mest spennende del, men viser at Audun Skjølberg har flere innfallsporter til sin musikk.
«Solum Years» er et album som vokser i mine ører og har blitt fast inventar i bilen. Dette er singer/songwriter-pop/rock med klassiske 60/70-talls kvaliteter som er glimrende å reise til. Låter som «What am I to you», «Not the one», «To Chapel Hill», “Love and care” og “Next to you” er alle flotte og stolte låter av høy kvalitet. Den «norske James Taylor» overbeviser hvertfall meg.
Og med den Bigbang-rockete «No good» og den heftige jamsession-låta «Old dog», som er mer inspirert av The Band, er det bare å åpne døren og ønske Audun Skjølberg velkommen i familien. For dette talentet her er stort!

Powered by JReviews