TERJI

 
4.0
572   0   1   0   0  
TERJI

Album informasjon

Artist
Tittel
Utisetablus
Plateselskap
Straight Shooter/Gateway Music
Anmelder
Jan Rustad

Skribentomtale

Karakter 
 
4.0

Akustisk gitarblues av det helt upretensiøse slaget

Full uttelling på eksotikaskalaen her. Terji Krossteig Messell er født og oppvokst i Tórshavn på Færøyene. Og det er også morsmålet han tyr til på denne samlingen. Útseti er det færøyiske begrepet for en landsmann som lever i Diaspora, bosatt andre steder enn Færøyene. Og her er jeg nødt til å stole på de som sier de kan språket når jeg skriver at tekstene hans handler om savnet, av øyene, vennene hjemme og språket.
Han får litt hjelp, Terji, av venner i det danske bluesmiljøet der han har bodd i noen år. Peter Nande, Kristian Wendelbo og Olav Poulsen bidrar med respektivt munnspill, piano og slidegitar. Big Creek Slim gjester på en låt, der han har pugget teksten på færøyisk for anledningen.
Det er da også Nandes Straight Shooter Music som gir ut dette.
Hvordan lyder det så, lurer du kanskje på nå? Aldeles kurant er svaret. Terji er en over gjennomsnitts gitarist og bandet løfter dette, i særdeleshet sliden til Olaf Poulsen. Jeg skal ikke påstå at de redder showet, men de kommer farlig nær. Terji er en utmerket entertainer, påstås det - og turnerer til god mottakelse i Danmark, igjen er dette påstander fremsatt av Nande og Straight Shooter. Det lyder ikke usannsynlig ut fra det han viser frem her. Akustisk gitarblues av det helt upretensiøse slaget. Terji trekker mangelen på pretensjoner så langt at releasekonserten holdt han hjemme i stua. Han er også ledig for hjemmekonserter, hvis du - slik du bør, lar deg sjarmere av denne plata. Bookes på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Neppe særlig storforlangende hva hyre angår - dette hadde kanskje vært noe?

Powered by JReviews