PÆDDEKOMMEN BLUES BAND

 
4.0
698   0   1   0   0  
PÆDDEKOMMEN  BLUES BAND

Album informasjon

Tittel
Pissoar Blues
Plateselskap
Egen utg.
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
4.0

Tommelen opp!

Bluesband fra Sarpsborg som ble startet i 2012 med sitt første album. Med klare historiske røtter til byen de kommer fra trommer de i gang med «Gamle Sarpsborg»! Tilleggsinformasjon på CDens bakside forteller at musikken nytes best sammen med en flaske Borg pilsner, eller en flaske Sarpecognac, tydeligvis laget i.f.m. Sarpsborg 1000 årsfeiring i fjor, og «to slappe i stappe».
Godt å høre tradisjonell og ektefølt lokalfødt blues som har den samme brutale ærligheten og rå attityden som både Hungry John fra Bergen og blodsbror Roffe Wikström fra Stockholm. Musikalsk er det stødig og med godt swing i en Chicago-inspirert klassisk stil som mange norske band har adoptert siden 70-tallet med Notodden Blues Band, Four Roosters (med Knut Reiersrud), Chicago Bound (med Frode Larsen) og alltid like udødelige Good Time Charlie.
Det er enkel blues, det er levende beskrivelser fra lokalmiljøet, det er fine gitardetaljer, og man kan godt tenke seg de flaskene med Borg rundt et brunt litt slitt bord når Pæddekommen benker seg ned på bluesklubber og andre brune vannhull i nærmiljøet. Lyrisk sett treffer de med de samme lune reiseskildringene som Kåre Virud har levert fra Notodden til Oslo. At albumet flyter fint som en historisk reiseskildring fra Sarpsborg gjør den selvsagt spesielt interessant for lokalfødte «særpinger», men gir den også betydelig sjarme for oss som ikke kjenner byen. Bandets engasjement for gamle symboler, byens historie og folket som har arbeidet og slitt og danset og drukket til musikken gjennom et langt liv kommer definitivt godt ut her.
Innspilt «live» i studio i oktober i fjor, midt under 1000-års feiringen av byen, er denne debuten en bekreftelse på at også «et lag fra lavere divisjoner og med rosa drakter» kan spille seg frem til cupfinalen. Og fortjener det. Pæddekommen Blues Band har fortjener å få bruke ordførerkjedet for Sarpsborg Kommune for en dag eller to for det de har fått til her. Lokaldrevet blues å glede seg med. Underholdende, fine tekster, bra vokal og ryddig innspilling med – som sagt – mye bra gitar­arbeid. Tommelen opp!

Powered by JReviews