TERESA JAMES & THE RHYTHM TRAMPS

TERESA JAMES & THE RHYTHM TRAMPS

 
5.0
860   0   1   0   0  
TERESA JAMES & THE RHYTHM TRAMPS

Album informasjon

Tittel
Bonafide
Plateselskap
Jesi-Lu Records
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
5.0

Meget godt gjennomført album

Teresa James åpner sitt niende album med kanonsterk sen 50-talls/tidlig 60-talls følelse der hun gjør en av to coverlåter på albumet med The «5» Royales lekne «I like it like that». Umulig å ikke få fot fra start når en 50-talls r&b-hit får en slik klassisk rock’n roll-traktering som for å si at «festen er åpnet og i gang». Litt som når våre venner fra Belgia i The Seatsniffers gyver løs med pur rock’n roll-moro, og heller ikke så langt unna klassisk Marcia Ball i konsertformatet.
Tony Braunagel (trommer) og Mike Finnigan (Hammond B3), og produsent og musiker Terry Wilson er blant de mange fremragende musikerne Teresa James har hyret inn for studioinnspillingene. Sistnevnte kjennes også fra tiden med Back Street Crawler på 70-tallet sammen med Paul Kossoff (ex Free) og tilstedeværende Tony Braunagel. Terry har produsert en rekke av Teresa James’ plateutgivelser, og kjennes også fra plateutgivelser med Alejandro Escovedo og Stephen Bruton. Han er en katalysator for at Teresa James åpenbart er en av USAs fineste artister for oss som digger bluesen og bluesens rock’n roll. Kriminelt å overse en slik stemme og sjel!
Terry Wilson har skrevet nesten alle sangene til Teresa, bortsett fra en som han har skrevet sammen med den renommerte amerikanske låtskriveren Gregg Sutton (som morsomt nok nylig var i Norge og samarbeidet med Øystein Remme, kjent fra Remme Brothers Band på et country/americana-prosjekt). Vi nevnte at det var to coverlåter innledningsvis. Den andre er en John Hiatt-klassiker som avslutter albumets 13 låter lange reise. Og Teresa James har stemmen som i likhet med Delbert McClintons versjon gjør rettferdighet til sjelebekjennelsen i «Have a little faith in me»!
Teresa James & The Rhythm Tramps har sin base i Los Angeles (hun er opprinnelig fra Houston, Texas), og har besøkt bluesscener og festivaler i USA og Europa, selv om jeg nok tror hun til nå har gått under radaren til mange nordmenn som liker hennes sjanger. Hun har delt scene med Levon Helm (The Band-legende), Delbert McClinton (som har hatt henne som en favoritt på sitt Sandy Beaches Blues Cruise lenge), Eric Burdon, Marcia Ball (selvsagt), og Tommy Castro. Om dette er artister du liker, er du og Teresa James perfekt match. Ikke revolusjonerende bra, men stemmen er fantastisk og de rytmiske uteliggerne treffer vibbene som bare veteraner kan på et meget godt gjennomført album. Kan fort bli en favoritt for mange dette!

Powered by JReviews