BIG CREEK SLIM

 
6.0
814   0   1   0   0  
BIG CREEK SLIM

Album informasjon

Tittel
Keep My Belly Full
Plateselskap
Straight Shooter Records
Anmelder
Bjørn Wiksaas

Skribentomtale

Karakter 
 
6.0

Dette er ‘the real deal’

I ei lita hytte ved sjøen i Brasil sitter det en danske (opprinnelig fra Ikast på Jylland) ved navn Marc Rune og skriver låter inspirert av de amerikanske bomullsmarker. Og dette gjør han med så stort hell at Big Creek Slim, som vi etter hvert kjenner ham som, de siste åra har hatt en veritabel flom av bluespriser hevet etter seg i sitt egentlige hjemland, Danmark. Hør bare: Årets blues-cd under Danish Music Award 2016 for ‘Keep My Belly Full’ (denne utgivelsen), Årets danske bluesartist 2015 og vinner av Danish Blues Challenge 2013. Alt sammen fullt fortjent, spør du meg!
Han har riktignok blitt kalt ‘den hvite neger fra Ikast’, men likevel: Hvordan klarer han å få det så autentisk og intenst? Man blir rett og slett sittende i himmelfallen beundring over at en jyde bosatt på en strand i det sydlige Brasil er kapabel til dette. Er det de mange reisene hans i de amerikanske sydstater som har satt slike varige spor? Eller inneholder elva Storå (Big Creek på engelsk...), som renner gjennom Ikast, rett-og-slett vann fra Mississippi…?
Han er en sann fryd for øret, Big Creek Slim, som han har vært igjennom hele sin karriere. Så vidt undertegnede vet, så startet i alle fall platekarrieren med utgivelsen av ‘Tumbleweeds’ i 2007. (Når det gjelder ‘Tumbleweeds’, som har med bl.a. Henry Gray på piano, og som så vidt jeg vet ikke er en offisiell utgivelse, så ble denne spilt inn på Teddy’s Juke Joint i Baton Rouge da Slim og Henry Gray begge hadde opphold der). ’Tumbleweeds’ ble fulgt opp med ‘Ninety-nine and a half’ (utgitt i Brasil i 2012), og i fjor kom ‘Hope For My Soul’ (Straight Shooter 2015).
‘Keep My Belly Full’ følger omtrent samme lest som den foregående, men der ‘Hope For My Soul’ kun hadde en og annen originallåt, har Big Creek Slim denne gangen vært meget mere kreativ mht å skrive egne låter. Som høres ut til å være like direkte fra deltaet som de kjente coverlåtene. Og der ‘Hope For My Soul’ befattet seg nesten kun med deltablues, har Big Creek Slim denne gangen tatt steget og utvidet repertoaret sitt til også Chicago-blues. Og, etter min forstand, ytterligere befestet grepet som Danmarks flotteste bluesartist for tida. Noe som ikke sier lite, ettersom Danmark har et oppkomme av fantastiske artister innen akkurat denne genren.
Også denne gang har Big Creek Slim med seg et band bestående av Peter Nande, munnspill (også produsent), Paul Allen Jr., bass, Jens Kristian Dam, trommer, Nathan James, gitar, og Troels Jensen, gitar og piano. I tillegg treffer vi en del gjester, bl.a. gitaristen Ronni Boysen, organisten Kjeld Lauridsen og Miriam Mandipira - som synger en fin duett med Big Creek Slim på gospellåta ‘Precious Memories’. Alle skivas musikanter er å finne helt i toppskiktet, og de bidrar da også aldeles fortreffelig hele veien igjennom.
Har du enda ikke møtt Big Creek Slim – ta steget! Dette er ‘the real deal’!

Powered by JReviews