BRUCE KATZ BAND

 
5.0
958   0   1   0   0  
BRUCE KATZ BAND

Album informasjon

Tittel
Out From the Center
Plateselskap
American Showplace Music
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
5.0

Rik musikk

Bruce Katz er en veteran, og en av de aller mest beundrede keyboard-artister i blues, boogie woogie og soul/jazz-verdenen. Gregg Allman betegner ham som en av de virkelige tungvektere, en som kan spille alt fra jazz til blues og til og med Bach. En annen legende, John Hammond, beundrer ham som en av de største keyboard-artister han har hørt i sitt liv. Og i tilfelle du lurer om John Hammond har sett mye, – ja det har han. Mer enn de fleste nålevende innen blues.
Bruce Katz har vært nominert til Blues Music Award hele fire ganger. Denne gang har han med seg en glimrende gitarist/vokalist i Chris Vitarello, helt i Robben Ford-klassen med samme virtuositet og kanskje enda mer edge, samt sin trofaste trommeslager Ralph Rosen. Dette er en energisk trioplate med veldig mye groove og jam-følelse i et landskap som er like mye jazz som Allman Brothers Band på sitt mest jazza (hør bare en låt som «Schnapps man» skrevet av trommeslager Rosen), og som svinger mellom B3-ladet soulrock, ren tradisjonell pianoblues, boogie woogie og elektrisk jazz-tunet bluesrock. Gud så mye følelser. Om du lurer på hvor gitarguder som Joe Satriani har sine røtter fra, så vil jeg si plater som dette.
Dette er en flott plate som vil treffe alle med full tyngde som trodde Bruce Katz Band var et kapittel i historiebøkene. Vitalitet kjenner ingen alder, og Bruce Katz utstråler det så tydelig der han er iført en Ramones t-skjorte. Symbolsk nok et av historiens mest kompromissløse rockeband. Koblet gjennom jam-inspirert blues, klassiske soul/rock-lengsler, gamle og klassiske pianoblues-vibber, og med en jazz-virtuositet som alltid ligger i bakkant og gjør dette i overkant mer musikalsk interessant enn det meste du hører, er dette en seier for musikken og bluesen som fag. Du jobber deg ut fra et senter, som tittelen sier, men reisen er lang og har mye Allman Brothers Band-klassisk størrelse i seg. Dette er godt illustrert gjennom det åtte og et halvt minutt lange tittelsporet, også kalt hippie-låta. Vil du oppleve hva en gitarist, en trommeslager og et keyboard-geni kan gjøre når de vet hvor blues-senteret er, men heller ikke er redde for å gå mange steder, så er Bruce Katz Band den kaloribomben du kan trenge om du har gått på lavkarbo-diett for lenge. Rik musikk dette!

Powered by JReviews