CHASE WALKER BAND

 
4.0
878   0   1   0   0  
CHASE WALKER BAND

Album informasjon

Tittel
Not Quite Legal
Plateselskap
Sony Columbia Legacy
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
4.0

Et navn du kommer til å høre mye bra fra i tiden som kommer

Her er det bare å spisse ørene! Jeg vet ikke hvor gammel denne trioen er, men tørre bak øra er de garantert ikke. Men dette er et navn du kommer til å høre mye bra fra i tiden som kommer, føler jeg. Jeg gir deres andre album terningkast 4, men som du vil se er teksten i anmeldelsen mer som terningkast 5. Det er lite som skiller her, men jeg er sikker på at dette kommer til å ta av før eller siden.
Musikalsk skjelver Chase Walker litt i stemmen innimellom, men høres definitivt ut som en ung og spennende Kenny Wayne Shepherd. Og når du hører Chase gå i gang med Jimi Hendrix-klassikeren «Red house» så vil du nok nekte for at denne gutten bare er 18 år og ikke har spilt gitar i mer enn 6 av dem. Både gitarmessig og vokalt går han inn og kjører låta med en wailing og en kraft og forståelse som er unik for hans generasjon. Mange unge og teknisk flinke gitarister har det med å spille kjapt og hardt, såkalt flashing. Chase Walker har en helt annen modenhet og legger inn forsinkelsen og dybden og sjel som gjør at du skjønner at denne «drittungen» er noe langt mer enn de fleste talenter du kommer over.
Og de skriver de fleste låtene sine selv! Det vil si Chase er opphavsmannen. Når vi skryter av ham så må vi få tilføye at den bare 16 år gamle trommeslageren Matt Fyke og den ikke mye eldre bassisten Randon Davitt er en base av de sjeldne til alderen de bærer. Sykt presis og stødig basspill og en trommeslager som tør og kan gå utenfor den tradisjonelle rytmikken og legger inn små signaturer, som du hører blant annet på åpningslåta «Done loving you». Han har blitt coachet av blant annet sønnen til Ginger Baker (legenden i Cream), og Kofi Baker har utfordret ham med rytmikk fra det afro-kubanske miljøet og jazzmusikkens sjanger. Det høres. Sjelden du hører en så ung trommeslager med denne autoriteten.
Chase Walker Band har åpnet for selveste B.B. King, og for andre artister som Eric Sardinas og Devon Allman. Chase begynte å skrive sanger for bare fire år siden, og allerede året etter var han i finalen under John Lennon International Songwriting Contest med «Too many days ago». Du hører på noen av låtene på dette albumet at han skriver elegant og med letthet låter som mange bruker dobbelt så mange år på å komme frem til. Hør bare en låt som «The walk». Eller ærligheten i en låt som «Cold hearted» der han synger «I’m a cold hearted son of a bitch, you never knew love could hurt you like this, I’m a cold blooded piece of shit, the one you ain’t never gonna forget”. Wow, snakker om upper cut!
Du vil kort og godt ikke angre på å stifte bekjentskap med Chase Walker Band allerede nå. Så slipper du å høre et hånlig «Hva var det vi sa» om 3-4 år.

Powered by JReviews