SARI SCHORR

 
5.0
857   0   1   0   0  
SARI SCHORR

Album informasjon

Tittel
A Force Of Nature
Plateselskap
Hatman
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
5.0

Nytt familiemedlem!

Sammen med den legendariske blues- og bluesrock-produsenten Mike Vernon og tidligere Robert Plant-gitarist Innes Sibun har denne amerikanske damen raskt blitt en vokal kraft og favorittartist. En artist med noen felles trekk med Beth Hart når det kommer til den lidenskapelige og overbevisende sjelen i en kraftfull stemme og det å gjøre personlige sanger til dagens blues og dagens soul. Men der Beth Hart strekker blikket mot poplister og hitlister føler jeg at Sari Scharr ikke tar noen slike hensyn og lever mer for en basis i sjelfull rock og blues. At hun følger veien gjennom musikken uten tanke på annet enn at hun går dit veien fører henne.
Mike Vernon har skrevet tre av sangene sammen med Sari, blant annet «Letting go» som jeg tror har et veldig personlig utgangspunkt for Mikes del. Han har også vært med på å skrive «Oklahoma» som har en Doors/ Fleetwood Mac-atmosfære og «Cat and mouse» og en mer uptempo solid bluesrocker i «Cat and mouse». Sari er involvert som låtskriver på det meste av materialet og har en solid dose sjel i det hun fremfører på dette debutalbumet som soloartist. Bak seg har hun en karriere som sanger for Joe Louis Walker fra før.
På en måte er det ikke mye som tyder på at dette albumet blir en klassiker. På den andre siden er det sjelden man hører en så oppriktig sjel og overbevisende sanger, beskrevet som en blanding av Janis Joplin og Tina Turner, på jobb. Det er noe med denne Sari Scharr som henger fast i deg straks du har hørt plata. Enten det er hennes egne «Ain’t got no money» eller «Aunt Hazel», eller hennes meget originale arrangement og utgaver av klassikere som Ledbetters «Black Betty» (gjort til en rockehit på 70-tallet av Ram Jam) og Holland-Dozier-Holland hiten «Stop in the name of love» som huskes med The Supremes.
A Force Of Nature er både et blues-, moderne soul- og temperert rockalbum med en distinkt følelse av en musikalitet og en sjel du ikke opplever ofte i disse dager. Derfor kan vi si med sikkerhet at Sari vil skli like sikkert og naturlig inn i livet ditt som et nytt familiemedlem. Jeg tror hun kunne sunget brødoppskrifter og jeg ville kjøpt plata, men heldigvis er dama mye dypere enn det!

Powered by JReviews