RAWDHOUSE

Populer!
 
5.0
1870   0   1   0   0  
RAWDHOUSE

Album informasjon

Tittel
Lights
Plateselskap
Mechanical Records
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
5.0

Forfriskende og ujålete tungt rockende debut

Nytt tungt og rocka band fra Sarpsborg/Fredrikstad-området som seiler inn med kredibel tyngde med sitt ferske debutalbum «Lights». Rawdhouse er blues i den tyngre og elektriske delen av skalaen fra der Marius Müller var med sin trio på 90-tallet eller der Leslie West var med sitt Mountain på 70-tallet. Tung bluesrock som krysser over til stoner-menigheten!
Det er en inderlighet og profesjonalitet her som forteller at Morten Rostad, Cato Rostad, Morgan Bjørnland og Ole Jens Hovda ikke er nybegynnere. Og at de har hørt på både klassisk britisk blues og bluesgitar (hør Gary Moore-tilnærmingen på låter som «Mother» og tittelsporet), amerikansk bluesrock (hør Joe Bonamassa-røtter på «Let’s talk» og drivende Spin Doctors-nerve på «Options» der gitarist Jon Pettersen kjent fra Ronni LeTekrø og Åge Sten Nilsen har lagt på en solo) og til og med norske Bjørn Berge-inspirasjoner på «Troubles behind».
Men det mest morsomme med Rawdhouse er at de blander inn sterke rockekrefter som du kan ha hørt i samme format fra Pearl Jam (og deres Mad Season-prosjekt med vokalisten fra Alice In Chains) og utpreget stoner-rock. Hør for eksempel de samme taktskiftene mellom vers og refreng som Agnete oppsiktsvekkende og utradisjonelt gjorde med «Icebreaker» i årets Melodi Grand Prix, bare her i et mye tyngre format med låta «Elements». Svært tøft og originalt gjort!
Andre låter som «To the end», «Crazy town matter» og «Spotlight fever» skulle få deg til å tenke på fete og tunge stoner-rockeband som Spiritual Beggars. Tung rock, men den gyngende bluesnerven er aldri lengre enn en låt unna. Forfriskende og ujålete tungt rockende debut oljet med masse glimrende bluesgitar!

Powered by JReviews