CHRIS DANIELS & THE KINGS

 
4.0
684   0   1   0   0  
CHRIS DANIELS & THE KINGS

Album informasjon

Tittel
Funky To The Bone
Plateselskap
Moon Voyage Records
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
4.0

Soul og blues med funky attityde

Tung, groovy og med sine blåsere er dette nesten en heftig Blood Sweat & Tears-blanding av soul, blues og funky attityde. Det oser av den nærmest primitive New Orleans-funken som Royal Southern Brotherhood aldri fikk vist ordentlig frem i sine rocka arrangement. Alle gitarene stod i veien, men her slipper orgel-grooven og blåserrekka ordentlig til og får breie seg ordentlig ut med en følelse som er nesten helt i klassisk Little Feat/ Blood Sweat & Tears-ligaen.
Og når vokalist Freddi Gowdy (eller Fred Gowdy avhengig av om du leser på coveret eller i bookleten) viser seg å ha en nesten like bra, ru stemmeprakt som vår helt J.J. Grey når r&b-flommen treffer deg med låta «Something you got», så er en god anmeldelse allerede garantert. Bandet fra Colorado beskrives i USA som «Sam & Dave møter Tower Of Power»!
Legg til kvaliteter hentet fra Dr. John på «Survivors» der et sexy og jazzete saxparti driver deg med Neville Brothers funky brygg, et New Orleans-brygg i hele sitt fullkomne vesen som du nesten ikke kan finne noen andre steder, så skjønner du sikkert at dette bra. Chris Daniels & The Kings finner ikke opp kruttet på nytt, men har en bandfølelse og en vokal følelse som er uimotståelig på enhver varm sommerfest!
Det fristes med mer J.J. Grey & Mofro-inspirert materiale med «Joy», en Was (Not Was) og Sweat Pea Atkinson-leken funky rock med «Don’t let your mouth write no checks». Det er bare taffel-crooningen på James Browns alter med låtene “Cool breeze” og “What a day” som hindrer terningkast 5 på denne!

Powered by JReviews