ANN PEEBLES

 
5.0
796   0   1   0   0  
ANN PEEBLES

Album informasjon

Tittel
Straight From The Heart
Plateselskap
Hi Records
Anmelder
Jan Rustad

Skribentomtale

Karakter 
 
5.0

Nyutgivelse av Ann Peebles tredje album fra 1971

Nyutgivelse av Ann Peebles tredje album fra 1971. Det var trompetisten Gene ”Bowlegs” Miller som presenterte Peebles for Willie Mitchell, produsent og eier av Hi Records i Memphis. Hun var i byen på besøk fra St. Louis der hun vokste opp. Mitchell signerte henne der og da, Peebles var tjue og året var 1968. Mitchell koblet henne med en av husets egne musikere og låtskrivere, Don Bryant. Samarbeidet ga oss noen av æraens fineste øyeblikk i ”Southern Soul”, og forholdet dem i mellom utviklet seg ut over det profesjonelle. De har vært gift siden 1974. Hun noterte seg for flere singler som var innom R&B-listene på de to første platene sine, før det later til at hun tar sats for alvor på denne. ”I Feel Like Breaking Up Somebody’s Home Tonight” er senere gjort av Bette Midler. Flere andre av låtene her markerte seg også på listene, ikke minst det som skulle bli signaturen hennes, ”99 lbs”. Peebles hadde (og har) en praktfull stemme, full av følelser og snert, der hun samtidig aldri ”overspiller” slik for eksempel en Denise LaSalle kunne ha latt seg friste til.
Det var med plater som dette Hi og Mitchell virkelig bidro til å skape trøbbel for byrival Stax, der han ga publikummet i R&B-miljøet en solid dose høykvalitets Memphis soul. Mitchell produserer dette kresent som bare han kan, og blåserrekka ledet av Wayne Jackson gjør det som må være en av deres aller beste jobber. Dette er en tur tilbake til soulens glansdager i Memphis, og jeg krysser fingrene for at Hi og Fat Possum fortsetter rekka med reutgivelser. For med ”I Can’t Stand The Rain”, som er den neste i rekka, plasserte Peebles seg for alvor blant de store stemmene i Sørstatssoulen. Du har kanskje hørt sekundaversjonen med Tina Turner, der det beste som er å si er at royaltysjekken sikkert betalte regningene en god stund.
Straight From The Heart ble kritisert da den kom fordi den ”bare” er 26 minutter. Det spiller liten rolle når samtlige låter er så bra at du mer enn gjerne hører dem en gang til.

Powered by JReviews