JAKE GREEN BAND

Populer!
 
4.0
1639   0   1   0   0  
JAKE GREEN BAND

Album informasjon

Tittel
Plugging In
Plateselskap
Egen utg.
Anmelder
Bjørn Wiksaas

Skribentomtale

Karakter 
 
4.0

Hold øyne og ører oppe for dansken!

Danskene i Jake Green Band er på banen igjen. Denne gang med sitt aller første studioalbum, etter at de jo debuterte med en live-innspilling fra Malmø Bluesfestival tilbake i 2011. De er forresten en virkelig publikumsfavoritt ved akkurat denne festivalen, etter opptredener her over flere år.
Jake Green opererer for det alle meste i powertrio-formatet, og ved siden av Jake Green på gitar og vokal, består bandet av en av de tetteste og beste rytmeseksjonen i bransjen. Hans Rosenberg, trommer, og Jens Simonsen, bass, har til sammen mange hundre plateinnspillinger bak seg, og gir da også frontfigur Jake Green et sikkert og stødig bakteppe.
‘Plugging In’ åpner, uvanlig nok, med en ganske så seig - og herlig! - slow blues. ‘Got to get you out of my head’ er for øvrig en av ganske få låter der lydbildet er spedd på litt i form av Hammond eller Rhodes. Traktert av Lasse Storgaard fyller orgelet nydelig ut lydbildet. Så følger tøffe, riffbaserte blues/rock-låter som perler på en snor. Jake Green har skrevet 11 av 12 låter (den siste signert bassist Rosenberg). Man får automatisk assosiasjoner til tidligere tiders power-blues, og selv om ikke alle låtene er like interessante, er her likevel mer enn nok til at Jake Green Band må regnes som et band å følge med fremover.
For å trekke frem noen enkeltlåter kan man jo starte med den tunge og dystre ‘Ho-hum’, som er nærmest trolsk i sin Tom Waits-aktighet. Åpningskuttet er allerede nevnt, og det er kanskje den aller beste låta på skiva. Ellers får vi prov på Greens flotte gitararbeid i låter som f.eks. ‘I want’ og ‘One night stand’. Han er ellers forholdsvis beskjeden med gitarøset, spiller stort sett en ganske så økonomisk gitar, noe som jo er litt spesielt, når man tenker på hva andre power-trioer av og til leverer.
Tenker vi runder av med å be folk holde øyne og ører oppe for dansken med den irrgrønne Gibson-gitaren, jeg. Vi har garantert ikke hørt det siste fra denne kanten.

Powered by JReviews