HP LANGE

Populer!
 
6.0
1204   0   1   0   0  
HP LANGE

Album informasjon

Artist
Tittel
Travelling Man Blues
Plateselskap
Big Gumbo Records
Anmelder
Bjørn Wiksaas

Skribentomtale

Karakter 
 
6.0

Dette fungerer bare utrolig godt!

Med over 30 års erfaring som musikant og landeveisfarer kan man vel slippe godt unna med å kalle HP Lange en veteran i bransjen. Og jeg skal på ingen måte legge skjul på at jeg alltid har hatt stor sans for denne dansken. Hans låter, hans måte å synge dem på, og hans gitarer. Det gledelige er derimot å kunne fastslå at HP Lange denne gangen, ved å innlemme også fele og banjo i bandet, etter min mening har gjort selve genistreken. Jeg vet ikke om det er fordi det er kommet litt cajun- eller Hill country-feeling i de ellers så Delta-pregede låtene, men det spiller ingen verdens rolle. Dette fungerer bare utrolig godt!
Mannen som trakterer fele og banjo heter Niels Bonefaas, og for øvrig finner vi på ‘Travelling Man Blues’ HPs faste band bestående av Jens Kristian Dam på trommer og Paul Junior (innvandret fra Texas) på bass. Og så dukker jammen også Jarno Varsted opp på munnspill på et par låter. 8 av skivas 11 låter er signert Lange himself, de øvrige er klassikere som ‘Shake’m On Down’, ‘Stones In My Passway’ og ‘Wretched Mind’. Denne siste er vel den gamle Mississippi Joe Callicott-låta ‘You Don’t Know My Mind’, med litt ekstra tekst av Kenny Brown (som var i gitarlære hos Callicott da Brown var 10 år gammel og skulka skolen fordi han heller ville spille gitar). Enda en kuriositet: En av Joe Callicotts aller første låter var ‘Traveling Mama Blues’ – ikke langt unna HPs ‘Travelling Man Blues’…
‘Travelling Man Blues’ handler i følge HP Lange selv om livet på landeveien. Det livet han selv har levd i 30 år. Det livet som kan være sånt et godt liv, men også et liv fullt av savn og fravær til det du har hjemme. Jeg syns han har klart å feste dette savnet godt til platerillene (heter det plateriller på en CD…?), og slår fast at 52-åringen Lange, som var årets bluesnavn i Danmark i 2011, kan være meget stolt av denne sin 10. plateutgivelse.

Powered by JReviews