GUY FORSYTH BAND

Populer!
 
5.0
1413   0   1   0   0  
GUY FORSYTH BAND

Album informasjon

Tittel
The Pleaser
Plateselskap
Small and Nimble Records
Anmelder
Bjørn Wiksaas

Skribentomtale

Karakter 
 
5.0

En av Forsyths beste så langt

Jeg må innrømme at jeg noen ganger tenker at han gaper over for mye på en gang, Guy Forsyth. Han skal liksom dekke hele fjøla hver gang, hver eneste stilart kjent for menneskeheten skal han innom. Men det er jo ikke til å komme forbi at han har gjort mye godt musikalsk arbeid opp i gjennom åra. Ikke minst er mannen innimellom utrolig morsom, om det nå er som Guy Forsyth Band, The Hot Nut Riverters eller The Asylum Street Spankers. Man får alltid servert de morsomme, litt vågale tekstene fra Forsyths hånd.
Med seg denne gang (til noe jeg tror må være hans åttende studio-innspilling) har munnspiller/gitarist /vokalist Guy Forsyth følgende, fremragende gjeng: George Rarey gitar og vokal, Naj Conklin bass og vokal, og Mark Hays trommer og vokal. Alle låtene er skrevet enten av Forsyth alene, eller med hjelp fra Rarey eller Conclin.
Nå viser det seg jo relativt raskt, da, at denne gangen har Forsyth valgt en mye trangere inngangsvinkel enn tidligere. ‘The Pleaser’ er, utrolig nok, et reint blues-album. Og det er et meget godt et attpåtil. Det svinger utrolig bra av Texas Roadhouse-bluesen deres. Men neida, intet å frykte; de vovede tekstene er fremdeles på plass. Og Forsyth både synger og spiller munnspill med betydelig pondus.
Å skulle plukke ut noen favorittspor på ‘The Pleaser’ er ingen lett oppgave. Her kommer go’-spora tett. Allerede i åpningskuttet ‘Good Stuff’ forstår man at dette blir gøy; ‘Hey baby, don’t you wanna have some fun?’, spør Forsyth, og følger opp med en forrykende låt med masse flott slide-gitar. ‘I got some of the good stuff, and I want to share it with you’. Utvilsomt. Neste låt, ‘Play To Lose’, en låt om å rote til et forhold, roer det litt ned igjen. En herlig slow-blues som stiller spørsmålet vi alle en eller annen gang har stilt; ‘Why’d wanna go and fuck it all up?’ Flott munnspillsolo fra Forsyth her. ‘Carried By Six’ er en av mine favoritter. Er det ikke bedre å bli dømt av 12 enn båret av 6? Jo, det er jo det! Fin gitar fra George Rarey på dette kuttet. I ‘Put a Little Sex In It’ ser Forsyth etter noen å putte pikken i (…’find a place to put my dick’) – ja, jeg sa jo han beveget seg på kanten, sånn rent tekstmessig. Fin sax i denne låta, uten at jeg kunne finne ut noe om hvem som trakterer den. Nei, jeg kan ikke ta for meg alle låtene på skiva. Jeg slår fast at denne er av Forsyths beste så langt, og lar det bli med det.
Det beste av alt er at når skiva er over, så setter du den bare på igjen. Og den blir bare bedre og bedre for hver gjennomlytting! No, you didn’t fuck this up, Guy. You did great!

Powered by JReviews