Dr. Bekken

Populer!
 
5.0
1757   0   1   0   0  
Dr. Bekken

Album informasjon

Tittel
Silver Songs
Plateselskap
DrB Records/Musikkoperatørene
Anmelder
Øyvind Pharo

Skribentomtale

Karakter 
 
5.0

Applaus for Bekken!

Denne plata er sammen med en annen 8-låters samling, Luxury, gitt ut digitalt i år av Tor Einar Bekken alias Dr. Bekken for strømming og nedlasting.
Dette er en plate uten vokal, det man kaller en solo pianoplate, noe som ikke er helt uvanlig i den storartede tradisjonen av ragtime og New Orleans-piano som Dr. Bekken befinner seg i, men denne platen viser også at han strekker seg mot klassisk og folketoner, The Great American Songbook, evergreens og sogar jazz-piano slik Jan Johansson gjorde med sin Jazz på svenska.
Ingen vokalnummer, her er det bare de svarte og hvite tangentene som synger. Alle sporene så nær som ett er originalkomposisjoner. Første nummer, det bittersøte «Sometimes I Sit Alone In My Room And Weep» dufter magnolia og mint julep og Stephen Foster. Tittelsporet «Silver Song» er en leken Vince Guaraldi-aktig (han med temamusikken til Peanuts-serien på TV og hit’en «Cast Your Fate to the Wind» i sin tid også gjort av nylig avdøde Allen Toussaint ) sak som tangerer standarden «Autumn Leaves» (gjort av Dylan på hans Sinatra-hyllende album av året Shadows in the Night) i den superselgende piano-instrumentalen til virtuosen Roger Williams fra 1959. «Blues» er hva den sier, mektig stridepiano og rytmikk á la Bekkens store inspirasjonskilde James Booker. «Being Quiet» har en vidunderlig vakker randy newmansk “Sail Away”-stemning. «Take A Heed» er impresjonistisk, lyrisk, har noe nordisk over seg. «Branded Dollar» har funky gospel-akkorder, litt «Wade In the Water» og det hele har en verdig avslutning med coverversjon av « I’ve Been Mistreated And I Don’t Like It» , skrevet av Fred Longshaw som spilte piano og reed organ både med Louis Armstrong og Bessie Smith og Lonnie Johnson. Verken mer eller mindre.
Applaus for Bekken!

Powered by JReviews