SEARS CROSSING

Populer!
 
4.0
2348   0   1   0   0  
SEARS CROSSING

Album informasjon

Tittel
Get Searsed
Plateselskap
Railway Records /Lydmuren AS
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
4.0

En inspirerende knapp halvtime

Et norsk band startet for fem år siden av Roar Wagenius med engelsk pubrock og bandinspirasjoner som Dr Feelgood, Rockpile og Dave Edmunds. Etter en egenprodusert CD med tittelen Allows Full Play for tre år siden er de nå tilbake med seks låter. Og denne gangen er det bare egenkomponerte låter i et landskap som dyrker den rocka og mørke bluesnerven i et oppgradert lydbilde og med et rocka og spennende gitarspill som viser stor bredde i stilarter og inspirasjoner.
Litt Dr Jekyll & Mr Hyde er det, det skal innrømmes. Sears Crossing er litt «all over the place», men jeg liker følelsen i disse sporene på et album de har kalt Get Searsed. Fra de åpner glimrende med følelsen av Dave Edmunds (dengang han frontet bandet Love Sculpture på slutten av 60-tallet) med «Wrong kind of guy». Fortsetter med sterke glimt av Dr Feelgood-følelsen, i en litt mer Telecaster-groovy versjon av Wilko Johnson, med «Aircondition blues». Så en Roky Erickson-mørk liten blues/garasjerock-perle med en sangstemme som er helt oppe i David Johansen-klassen kalt «Lies». De fjorten minuttene bandet åpner dette collage-albumet med viser at de har mye potensiale!
Fortsettelsen, hyggelig nok med countryfølelsen til Smokie på «Lovesick fool» (vi snakker midten av 70-tallet da Smokie var et respektabelt band), banker videre med Wilmer-X groovy r&b med «Lovesick fool», og avslutter med Elvis-følelsen i «Anything». Ja, jeg sa Elvis! Stemmen matcher ikke helt, men det ligger da ikke langt bak heller. Sears Crossing har definitivt mye å komme med, og for den som liker musikk uten å tenke sjangere og at ting nødvendigvis må henge sammen så er Get Searsed en inspirerende knapp halvtime som får våre anbefalinger. At de elsker det de gjør, og at de «leker» mer enn andre band er bare en styrke!

Powered by JReviews