HARD TO HANDLE BLUESBAND

Populer!
 
3.0
2361   0   1   0   0  
HARD TO HANDLE BLUESBAND

Album informasjon

Tittel
Watching You
Plateselskap
Music Prod./ Juke Joint Studio
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
3.0

Et respektabelt album

Gløden som ligger i de mange “husband” rundt norske bluesklubber er imponerende, og om Hard To Handle Bluesband som står bak Norsia-Delta bluesklubb og festival på Hønefoss dømmes rett bak Miss B & The Bluecats (Jæren Bluesklubb) så er det også her mye bra å ta tak i. Det bygges i begge tilfeller på originale utvalg coverlåter og leveres med en livefølelse som garantert gjør seg bedre på konsert enn i en CD-spiller. Forskjellen er at Hard To Handle stort sett satser på å treffe planken mest mulig riktig. Slik låtene er spilt inn på sine originaler. De tilfører ikke så mange av låtene noe nytt som gjør at jeg vil høre dette igjen. Jeg ville nok heller gått på konserten!
Vokalist og saksofonist Randi Nymoen og gitarist Åge Nymoen er paret som er mye av drivkraften bak Norsia-Delta Bluesklubb og festivalen de arrangerer. De har likegodt satt kursen for smått magiske Juke Joint Studio på Notodden der de har fått en del hjelp av Spoonful Of Blues-gitarist Morten Omlid som produsent. Og med låter som de rister ut av ermet til Luther Allison («Bad love» og «Watching you»), hans Chicago-«søster» Joanna Connor med «Heart of the blues», den møkkete siden av Omar & The Howlers «Low down dirty blues», Tampa Reds klassiker «It hurts me too» (som Elmore James udødeliggjorde), og Peter Greens “Loved another woman” er det ikke mye å si på menyen. Hard To Handle Bluesband har også et par låter av den mer moderne bluesen med Mark Hodgsons «Catch me when I fall» og Trampled Under Foots «Fog».
Hard To Handle Bluesband leverer et respektabelt album som aldri er noe jeg vil kalle dårlig eller uinteressant. Det låter gjennomført, levende og stødig i en hyllest til artistene og bandene de elsker å høre på. På de beste kuttene, som det lekre sax-soundet på «Catch me when I fall», en sang som også har en sterk tekst, Creedence-soundet de har fått frem på Omar & The Howlers-låta, og blandingen av en tung Beth Hart som krysser over mot Sabbath-riffete rock på Trampled Under Foot-låta, er bevis godt nok for at Hard To Handle Bluesband tør bookes inn på bluesklubber rundt om i landet. De burde kanskje valgt bort såpass kjente klassikere som Tampa Reds «It hurts me too» og Luther Allisons «Watching you» siden det er låter som krever at du gir dem litt av din egenart for at det skal bli interessant å høre på en CD. Live er det nok noe annet!

Powered by JReviews