DAVID MIGDEN AND THE TWISTED ROOTS

DAVID MIGDEN AND THE TWISTED ROOTS

Populer!
 
5.0
2802   0   1   0   0  
DAVID MIGDEN AND THE TWISTED ROOTS

Album informasjon

Tittel
Animal & Man
Plateselskap
Blues Boulevard Records
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
5.0

En groovy blanding av blues, rock, r&b og soul

På sitt tredje album leverer David Migden og hans Twisted Roots en groovy blanding av blues, rock, r&b og soul som tar låtskriving og fremføring i klasse med trendsettere som Raphael Saadiq, Eli Paperboy Reed, glimrende Jesse Dee, og helt tilbake til 70-tallets Boz Scaggs. En singer/songwriter med masse elegant uttrykk, stilfulle fremføringer og som ikke mister nerven som så mange andre i lignende sjanger.
Oppvokst i Arkansas i USA, men flyttet tidlig til England der han spilte i band med Ian Siegal og Matt Schofield (Lee Sankey Group). Han ga ut sitt første album med bandet The Dirty Words, før han døpte om bandet til The Twisted Roots for å illustrere bandets sammenfiltrede influenser musikalsk og ga ut albumet «Killing it» for tre år siden. Og i bandet spiller han med noen musikere fra øverste hylle som har spilt med både James Brown og Notodden-aktuelle Robert Plant. Det trengs spesielt dyktige musikere for å realisere den finessen som David Migden har i sin låtskriving og i sin fine stemme. Det er til og med jazz-følelser i pianospillet på låter som «Desert king». Herlig!
I England har han to år på rad i det siste blitt nominert til Beste sanger i British Blues Award, og når du hører fraseringene så skjønner du hvorfor. Han er bare et lite knepp unna å være like karaktersterk som Raphael Saadiq og J.J. Grey. David Migden & The Twisted Roots hentet tredjeplassen under European Blues Challenge i Riga i fjor, noe som resulterte i dette tredje albumet «Animal & Man» på Blues Boulevard Records. Et selskap som har vokst fra å gi ut gamle opptak med avdøde og levende blueslegender fra Chicago-bluesens USA til å få frem kvaliteter fra Europa som bringer bluesen videre til et nytt publikum. Den tempererte sjelen, dyppet i først og fremst r&b og soul, som David Migden her leverer er det virkelig klasse over i min bok. Anbefales sterkt!

Powered by JReviews