RAPHAEL WRESSNIG

Populer!
 
4.0
1901   0   1   0   0  
raphaelwressnig_cd15.jpg

Album informasjon

Tittel
Soul Gumbo
Plateselskap
ZYX Music
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
4.0

Dette er umulig ikke å like!

For fans av groovy Hammond B3-ledet musikk, med utgangspunkt I New Orleans, er dette albumet fra østerriker og en av verdens fremste på sitt instrument, Raphael Wressnig, verdt å boltre seg i. Men forvent ikke noe nytt eller revolusjonerende. I denne gumboen av soul, funk, r&b, blues og jazz med utgangspunktet i en crescent city groove, der pianolegenden Jon Cleary gjester og Larry Garner, Jon Cleary, Walter «Wolfman» Washington og soulnytelsen Tad Robinson legger vokal på fem av ni låter, handler det meste om å gjøre faget riktig og pasjonsfylt. Ikke å prøve å finne nye veier. Sånn sett vil jeg påstå at vår egen Palle Wagnberg (Real Things B3-spiller som de fleste av oss kjenner) ville utfordret sjangersamlingen bedre. Jeg ville foretrukket en tydeligere dyrking av instrumentalsjangeren her. Det er så mye å ta av når du er i New Orleans.
Men dette svinger og groover godt. Med Alex Schultz på gitar og saksofonister fra øverste hylle med Craig Handy og den ytterst levende «Sax» Gordon, samt New Orleans egen funky trommelegende Stanton Moore er backingen Raphael Wressnig har med seg top notch. Arven Raphael har med seg fra sine inspirasjonskilder Jimmy Smith, Booker T. Jones og Joe Zawinful kommer godt frem hos en Hammond B3-ekspert som ble nominert til beste organist for ikke lenge siden i legendariske Downbeat Magazine.
Jeg blir mest interessert og imponert på de låtene hvor Raphael har utelatt vokalist, og synes det er noe som skulle vært kjørt tøffere på i produksjonen av dette albumet. Men dette er umulig ikke å like!

Powered by JReviews